Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:16 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Westhouse Group SRL vrea să construiască mai multe case la Ovidiu (DOCUMENTE)

ro

18 Jan, 2023 14:07 1978 Marime text
Westhouse Group SRL a depus două documentații la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța, în ceea ce privește elaborarea a unui Planuri Urbanistice Zonale pentru amplasarea ansamblului de locuințe dorite de investitori.

Investiția se va realiza la intrare în localitatea Ovidiu, Parcela A 542/2/1, pe partea stângă în dreptul sensului giratoriu de la intrare în localitate.

In partea de Sud a Orasului Ovidiu, pe terenul studiat exista posibilitatea reglementarii cadrului necesar pentru crearea unei noi lotizari de locuinte unifamiliale si/sau colective cu regim de inaltime de maximum P+2E și P+3E+M / 4R, urmand a fi permisa alipirea/dezmembrarea loturilor in vederea folosirii judicioase a loturilor de teren construibil .

Accesul la noua zona se propune a se realiza din Drumul colector paralel cu DN2A.

Mai multe detalii puteți regăsi în cele două documente din secțiunea „Documente”.

Despre Westhouse Group SRL
 
Firma a fost înființată în anul 2005, cu sediul social pe strada Cuza Vodă nr. 54.  Romreal LTD, cu sediul în Insulele Bermude este asociat unic, iar administrator sunt Adrian Cristea și Kjetil Gronskag. Firma a raportat, în anul 2021, cinci angajați, cu o cifră de afaceri de 8.632 lei, cu un profit de 118.747.818 lei.
 
Cristea Adrian este asociat și în Holiday Tour SRL, Concorde Grup SRL și Westhouse Oasis Residences SRL. Kjetil Gronskag este administrator la Concorde Grup SRL.
 
Westhouse Group SRL, istoric
 
În vara anului 2005, conform Monitorului Oficial al României, a fost fondată firma Rom Estate SRL (în prezent Westhouse Group SRL), fondator fiind North Bridge Capital Partners LTD. Administrator au fost numiți Răducan Vasilică și Kay Tonnes Thordkildsen. În anul 2006, s-a luat decizia schimbării denumirii firmei în Westhouse Group SRL.
 
Kay Tonnes Thordkildsen
 
Născut pe 16.08.1939, în Norvegia, Kay Tonnes Thorkildsen a decedat la vârsta de 76 de ani, în octombrie 2015. El a fost căsătorit și cu Nicoleta Ploscaru, fost candidat la Primăria Constanța.
 
Kay Tonnes Thorkildsen, născut în 1939, în Stavanger, Norvegia, a devenit cunoscut la nivel local mai mult prin prisma faptului că şi-a trecut la capitolul asociaţi un nume greu al business-ului constănţean - Sorin Gabriel Strutinsky. Numele lui Kay Tonnes Thorkildsen apărea, la momentul decesului, potrivit Registrului Comerţului, în societăţile Explore Asset Management SA, Management Investment Company SRL, Wied Investments SRL, dar şi în alte câteva firme radiate: Blue House SRL, Kma Advisory SRL, North Bridge Energies SRL (întrerupere temporară de activitate), North Bridge Five SRL, North Bridge Four SRL, North Bridge Three SRL, North Bridge Two SRL, Revital Clinic SRL, Stacon Co SRL.
 
Pe 20 octombrie 2015, RomReal anunţa, printr-un comunicat de presă, că Adrian Cristea a fost numit CEO interimar al societăţii în locul lui Kay Tonnes, care avea probleme de sănătate. Potrivit site-ului RomReal Ltd, Adrian Cristea a fost consilierul juridic al companiei încă din 2005.
 
Conform Registrului Comerţului, Kay Tonnes Thorkildsen a fost administrator în următoarele societăţi: Concorde Grup SRL, Hars SRL, International Management Investment Company SRL, Investate SRL, Rofrench Connection SRL, Terra Del Sol SRL, West Feriae SRL, Westhouse Group SRL, Westhouse One SRL, Magic Sail Club SRL (întrerupere temporară de activitate), North Bridge Energies SRL (întrerupere temporară de activitate), North Bridge Five SRL (radiată), North Bridge Four SRL (radiată), North Bridge One SRL (radiată), North Bridge Three SRL (radiată), North Bridge Two SRL(radiată), Revital Clinic SRL (radiată).
 
Zeci de terenuri în judeţul Constanţa
 
Cu o istorie în lumea imobiliarelor de pe litoralul românesc, societatea Westhouse Group SRL, care era condusă de norvegianul Kay Tonnes Thorkildsen, deţine nenumărate terenuri în judeţul Constanţa. Nu mai puţin de 11 terenuri avea Westhouse în zona Constanţei, însumând 1.232.333 mp de teren, cu loturi în Ovidiu, Mamaia Nord (56.167 mp), Piaţa Balada (7.188 mp), zona Carrefour (15.000 mp) sau Constanţa (865.062 mp). Dintre numeroasele proiecte pe care le aveau, norvegienii de la Westhouse nu au finalizat decât Corallia Residence, imobilul de la intrarea în staţiunea Mamaia, despre care se lăudau că l-ar fi vândut în totalitate.
 
Afaceri cu Sorin Strutinsky
 
Westhouse şi Kay Tonnes Thorkildsen au făcut afaceri şi cu asociatul lui Radu Mazăre şi al lui Nicuşor Constantinescu, Sorin Gabriel Strutinsky. Este vorba despre societatea North Bridge Energies, care a luat fiinţă în anul 2010 şi avea sediul social în Mamaia nr. 324. Asociaţii societăţii, în 2015, erau North Bridge Group Ltd, cu sediul în Insulele Bermude, cu 6.714 părţi sociale (31,67% din capitalul social), Kay Tonnes Thorkildsen, cu 7.773 de părţi sociale (36,66% din capitalul social), şi Gabriel Sorin Strutinsky, cu 6.713 părţi sociale (31,67% din capitalul social). Administratorul societăţii, care se ocupă de „producţia de energie electrică“, este Kay Tonnes Thorkildsen.
 
Conform Ordonanţei din data de 7.04.2015, emisă de Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DNA - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, formulată în dosarul 964/P/2014, şi proceselor-verbale de aplicare a măsurii din data de 16.04.2015 şi din data de 20.04.2015, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile deţinute de Gabriel Sorin Strutinsky.
 
Legăturile cu Tudorel Calapod şi Stere Sponte
 
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa l-au trimis, la sfârşitul lunii octombrie, în judecată pe Tudorel Calapod, fostul primar al oraşului Năvodari. Acesta este acuzat de două infracţiuni de stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând autorităţii publice, în cadrul unei acţiuni de vânzare a acestora, săvârşită de cei care au atribuţii de conducere şi de administrare, dar şi de două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinerea de foloase necuvenite. În dosar apăreau două societăţi comerciale patronate de Westhouse Invest SRL (unitate care a deţinut nenumărate terenuri în judeţul Constanţa) şi de cunoscutul norvegian Kay Tonnes Thorkildsen.
 
Alături de Calapod a mai fost deferită justiţiei Violeta Gulelis, evaluator autorizat. Cel de-al treilea inculpat, Stere Sponte, fost consilier local în cadrul Consiliului Local Năvodari şi fost director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa, este bănuit de stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând autorităţii publice, în cadrul unei acţiuni de vânzare a acestora, săvârşită de cei care au atribuţii de conducere şi de administrare, în forma complicităţii, dar şi de abuz în serviciu cu obţinerea de foloase necuvenite.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Fuziune cu rezonanță! Westhouse Group SRL a absorbit alte două firme
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii