Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:16 30 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce planuri are primarul Adrian Stan cu baza nautică, inaugurată ieri în Techirghiol „Aşteptăm ca tot ceea ce înseamnă yachting internaţional să fie aici!” (galerie foto)

ro

04 Nov, 2013 00:00 3827 Marime text
Prima bază sportivă a Clubului Nautic Român (CNR) şi-a deschis ieri porţile în Techirghiol, în prezenţa a numeroşi invitaţi, care au apreciat această iniţiativă a lui Dan Mihăescu, preşedintele CNR, a fiicei sale, tânăra Andreea Mihăescu, care la o vârstă fragedă a preluat conducerea CNR, în calitate de director, dar şi a autorităţii locale, conduse de Adrian Stan, căreia i-a fost încredinţată, ieri, şi o misiune - aceea de a sprijini în continuare activitatea CNR.

„Clubul Nautic Român a luat naştere la iniţiativa lui Dan Mihăescu ajutat de o serie de sponsori. Noi am pus la dispoziţie nişte clădiri vechi, dezafectate, care au fost transformate într-o bază sportivă”, a declarat ieri şeful autorităţii locale. Edilul a precizat că zona în care se află baza sportivă va fi modernizată. „Lângă zona bazei sportive pe care o inaugurăm astăzi, va lua o fiinţă o plajă, pe care o avem în amenajare printr-un proiect european. Toată zona aceasta de lângă Băile Reci administrate de către Ministerul Sănătăţii va fi un ansamblu pus la dispoziţia turiştilor şi a cetăţenilor din Techirghiol şi din Constanţa”, a mai spus şeful autorităţii locale.

Întrebat ce reprezintă pentru oraş Clubul Nautic Român, Adrian Stan a răspuns: „Este o renaştere a unor lucruri, care s-au întâmplat în perioada interbelică, mai îndepărtată a Techirghiolului, o pată de culoare şi de sport pe lac, ceea ce va aduce un real beneficiu pentru turişti, în primul rând, dar şi pentru cei care au activităţi economice în turism”.
La eveniment a participat din partea Ministerului Tineretului şi Sportului, secretarul de stat Carmen Tocală.
„Vreau să vă spun că baza sportivă înseamnă mult, înseamnă eforturile conjugate ale unui partener privat, partener al sportului, ale administraţiei publice locale şi evident ale Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport”, a declarat Carmen Tocală. „Aşteptăm prima competiţie! Aşteptăm ca tot ceea ce înseamnă yachting internaţional să fie aici!”, a fost urarea făcută de secretarul de stat reprezentanţilor Clubului Nautic Român şi ai administraţiei publice locale.
 
Primele cadouri primite: un trofeu, statuia libertăţii, un clopot şi capul lui Poseidon de la Balcic
 
La finalul momentului inaugural, Andreea Mihăescu a primit din partea primarului comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, un prototip auriu al Statuii Libertăţii. „Să fie libertate pentru toţi”, a spus primarul ec. Mariana Gâju. Elena Frâncu, fostul director al Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport i-a înmânat Andreei Mihăescu unul dintre trofeele câştigate într-o competiţie internaţională ca şi golgheter. „Andreea este alături de Răzvan Florea, de Hagi, de Cornel Idu, de Lucian Nedelescu, unul dintre acei oameni care au construit din bani privaţi câte ceva pentru stat şi pentru sport”, a mărturisit Elena Frâncu, înainte de a-i oferi Andreei Mihăescu cadoul său. Partenerii din Balcic ai CNR, de la Morski Klub, i-au dăruit, de această dată lui Dan Mihăescu, o statuie cu capul lui Poseidon. Tot din partea susţinătorilor săi, Mihăiescu a primit un clopot al cărui sunet a semnalizat, ieri, în avans, prima competiţie.

Printre cei care s-au alăturat evenimentului din Techirghiol se află şi Andrian Mihei, fostul director general al ANR, Marian Iordache, primarul municipiului Medgidia, senatorul Nicolae Moga, Lucian Nedelescu, preşedintele Clubului Sportiv Admar, Dan Zaharia, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Yachting, directorul adjunct al Colegiului Naţional Mihai Eminescu, Stelian Marinescu, Ilie Floroiu, directorul CS Farul, Silvian Miron, fondatorul cofetăriei Silvian, Gabriel Diceanu, reprezentantul Consiliului Judeţean Constanţa.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii