Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce bugete au primit primăriile de pe litoral pentru asigurarea serviciului de salvamar în sezonul estival 2019 (document)

ro

10 Apr, 2019 00:00 2498 Marime text
Comandamentul de pregătire a sezonului estival s-a întrunit într-o primă ședință pregătitoare pentru această perioadă, sub coordonarea Instituției Prefectului - Județul Constanța, la sediul instituției.

La aceeaşi masă au fost prezenţi reprezentantul regional al  Ministerului Turismului și reprezentanți ai unităților MAI, ai primăriilor din localitățile riverane Mării Negre, ai patronatelor în turism, ai Asociației Investitorilor în Stațiunea Turistică Venus, ai Căpităniei Zonale Constanța, ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, ai Direcției de Sănătate Publică, ai DSVSA Constanța, ai Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, ai UPU din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei”, ai Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, ai ABADL, ai Asociației Naționale a Scafandrilor Profesioniști și Salvamarilor din Constanța.
 
În ceea ce privește bugetul pentru anul 2019, au fost făcute publice sumele pe care primăriile de pe fâşia litorală le-au primit pentru serviciile de salvamar. În premieră, Primăria Corbu beneficiază pentru prima dată de fonduri dedicate pentru activități de salvamar, respectiv un buget de 128.000 de lei. 
 
Per total, bugetul alocat în acest an primăriilor Constanța, Mangalia, Eforie, Năvodari, Costinești, Limanu, 23 August, Tuzla și Corbu este de peste 11.000.000 de lei, aproape dublu față de cel alocat în anul trecut, respectiv, 6.930.000 lei, astfel: Primăria Constanţa - 3.124 mii lei; Mangalia - 1.800 mii lei; Eforie - 2.886 mii lei; Năvodari - 1.100 mii lei; Costineşti - 450 mii lei; Limanu - 600 mii lei; 23 August - 70.000 lei; Tuzla - 1.100 mii lei.

Din păcate, ca în fiecare an, licitaţiile pentru serviciul de salvamar nu sunt finalizate, în condiţiile în care salvamerii vor fi prezenţi pe plaje de la 1 mai, atunci când se deschide oficial sezonul.
 
Totodată, în cadrul discuţiilor s-a decis constituirea unui comitet de coordonare pentru sezonul estival 2019, ai cărui membri să fie reprezentanții tuturor entităților prezente, Instituția Prefectului având rolul de coordonator. În cadrul ședinței de lucru a fost prezentată o aplicație pentru telefonie mobilă prin care turiștii să poată vedea, în timp real, atenționări meteo,  eventuale interdicții  și alte aspecte legate de zona litoralului; de asemenea, au fost discutate aspecte legate de lipsa forței de muncă, de pregătirea plajelor. În acest context, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral a precizat că plajele sunt  gata în proporție de 90% pentru sezonul estival 2019.
 
În secţiunea „Documente” puteţi consulta tabelul cu bugetele primite de primăriile de pe litoral pentru activitatea de salvamar în perioada 2015-2019.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii