Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:19 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Handbal. CSM Constanța George Buricea - „Așteptăm două echipe de Liga Campionilor, cu bugete astronomice, să le facem viața amară“

ro

29 Nov, 2023 17:00 1423 Marime text

 
  • Formația antrenată de George Buricea și Ionuț Pușcașu a obținut calificarea în etapa următoare a European League cu o etapă înaintea încheierii grupei H.
 
Performanță deosebită a echipei masculine de handbal CSM Constanța, care s-a calificat în grupele principale ale EHF European League, de pe primul loc!
 
Formația antrenată de George Buricea și Ionuț Pușcașu a obținut calificarea cu o etapă înaintea încheierii grupei H, în urma victoriei de pe teren propriu cu MOL Tatabanya KC (Ungaria), scor scor 28-25 (14-12). După cinci meciuri, CSM Constanța este una dintre cele cinci formații neînvinse în grupe (cu patru victorii și un egal) și are cea mai bună apărare dintre cele toate cele 32 de formații din această fază, cu numai 124 de goluri primite! Cu o etapă înainte de final, clasamentul din grupă este: 1. CSM Constanța - 9p, 2. Sporting CP - 6p, 3. Tatabanya - 4p, 4. Chrobry Glogow - 1p.   
  
Record doborât
 
„Suntem fericiți cu toții că am reușit un meci mare. Ne-am câștigat grupa, iar, dacă stăm să ne uităm în spate, am scos Granollers, medaliata cu argint, am bătut tot ce se putea și suntem printre puținele echipe neînvinse în grupe. Iar dacă ne uităm și mai în spate, când HCM Constanța a mers în Final Four la Berlin, atunci am făcut opt puncte în grupă, iar acum am bătut acest record și am făcut nouă. Suporterii sunt minunați, atmosfera a fost incendiară. Jocul nostru - extraordinar, apărarea la fel, e pe primul loc în European League. În meciul cu Tatabanya, ne-am dus la opt goluri și a fost puțină relaxare pe final, de aceea am fost puțin supărat, că eu vreau serios până la final. Astfel poți merge un pas mai sus“, a declarat George Buricea, antrenorul principal al CSM Constanța.
 
„Trăiesc niște sentimente unice“
 
În continuare, echipa de pe litoral va evolua în grupele principale și își dorește să facă și în această fază o figură frumoasă. „Intrăm în Main Group cu două puncte, iar, dacă batem la Lisabona (n.r. – în ultima etapă din grupa H) - cu patru. Va fi infernal. Noi vom avea acasă cu Buzău un meci extraordinar de greu, după multele pe care le avem în spate. După Buzău, plecăm la București, de unde zburăm la Lisabona. Din infernal, infernal, dar mergem să ne bucurăăm de handbalul european. În Main Group, așteptăm două echipe de Liga Campionilor, cu bugete astronomice, Dinamo și Berlin, să le facem viața amară și să ne bucurăm de meciuri de Liga Campionilor în bătrâna sală din Constanța care le-a văzut pe toate. Am trăit ca jucător tot ce se putea și am luat-o tare ca antrenor și deja trăiesc niște sentimente unice. E total altceva să fii antrenor. Pe lângă faptul că e stresant și îți ocupă mult mai mult timp, simt - cel puțin acum - o bucurie mai mare ca cea de când eram jucător. E mult mai greu ce fac azi. Sper din tot sufletul să convingem cât mai mulți copii, pentru că au modele, au de unde alege. Este și partea aceasta socială, nu trebuie să stea pe stradă, la colț, cu o bere, mai bin stă aici, să învețe să joace în echipă, să fie altruiști. Este și educație, și sănătate“, a mai spus George Buricea.
 
„Facem cinste Constanței și Ligii Naționale“
 
Și în meciul cu Tatabanya, portarul CSM Constanța Dan Vasile a avut o evoluție imperială. „Ne calificăm de pe primul loc, dar mai e un meci de jucat și de ce nu am merge mai departe cu patru puncte în grupă? Vom încerca și acest lucru. Totul a fost magic în Sala Sporturilor. Nu știu dacă am jucat senzațional, dar atmosfera a amplificat totul, reușitele noastre, fiecare paradă de-a mea a părut ca două, fiecare gol al nostru - la fel. Sunt foarte fericit, nu am cum să fiu altfel. Asta ne-am dorit, pentru asta am muncit de anul trecut, de fapt de când suntem aici toți, pentru asta lucrăm. Încă de la primul meci, acasă cu Granollers, am simțit că este un alt nivel. Orice jucător își dorește să rămână la un nivel înalt pentru cât mai mult timp. Vrem să mergem cât mai departe în această ediție, dar să ne calificăm și în anii viitori. E incredibil cât de mulți copii vin la sală, cred că în primul an cu HCD a mai fost așa. Faptul că îmi strigă numele și le semnez tricourile asta e fericirea cu care rămâi până la urmă. Că inspiri niște copii și poate se apucă de handbal sau de alt sport. De aceea am câștigat Cupa României, ca să demonstrăm și în Europa. Ne facem treaba, facem cinste Constanței și Ligii Naționale“, a menționat Dan Vasile. 
 
O calificare istorică
 
Andrei Talpeș, directorul CSM Constanța, a subliniat că echipa a obținut o calificare istorică. „Mă bucur foarte mult că am văzut atâția oameni fericiți în sală, iar atmosfera, vibe-ul și tot ce s-a întâmplat sunt senzaționale. După această calificare, ce mai important e că am văzut mulți copii la meci, care strigau «Constanța!», «Hai Constanța!» și își încurajau acești jucători minunați, idoli până la urmă, și cred că despre aceasta este vorba. Tot ce a făcut CSM Constanța după această perioadă, cu promovări de echipe, după 10 ani, după 15 ani, cu calificări istorice, titluri obținute, cupe câștigate, este formidabil. Și aceasta doar la un an și puțin de la înființare. Lumea ne susține și vine să vadă acești gladiatori, acești eroi. Aceasta nu face decât să ne bucure, să ne mobilizeze, dar ne și responsabilizează, căci trebuie să ținem mereu standardul sus. Ce să mai spun? Hai Constanța!“, a arătat Andrei Talpeș.          
  
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Handbal)
 
Citește și:
 
Handbal
Ce performanță! CSM Constanța s-a calificat în grupele principale ale European League (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii