Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:55 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Câţi bani vor primi de la Primăria Constanţa Clubul Sportiv al Sporturilor de Iarnă Mamaia şi Smart Atletic

ro

27 Aug, 2016 00:00 1898 Marime text
După cum v-am anunţat în luna iunie a anului curent, Primăria municipiului Constanţa dă bani nerambursabili pentru proiecte în domeniul sportului, unul de interes pentru numeroşi constănţeni. Vă precizam atunci că Asociaţia Clubul Sportiv al Sporturilor de Iarnă Mamaia şi Asociaţia Clubul Sportiv Smart Atletic vor beneficia de fonduri nerambursabile din bugetul Primăriei Constanţa. În articolul de astăzi, mutăm lupa asupra sumelor frumuşele pe care le vor primi cele două asociaţii.
 
Începem cu Asociaţia Clubul Sportiv al Sporturilor de Iarnă Mamaia, care va primi suma de 199.935 de lei de la municipalitate pentru organizarea Campionatului Mondial de starturi de vară la bob şi skeleton. Înfiinţată anul trecut, asociaţia la care facem referire are sediul în Constanţa, pe strada Crişana nr. 64, fiind fondată de patru persoane, respectiv Paul Neagu, Marius Cătălin Rusescu, Gabriel Marinică Soare şi Sultana Tincuţa Iuruc. Are ca scop crearea unui club sportiv cu o ofertă largă în domeniul sporturilor de iarnă şi al activităţilor recreative polisportive pentru copii, tineri şi adulţi, pentru dezvoltarea fizică şi psihică armonioasă, pentru încurajarea unei vieţi sănătoase, pentru dezvoltarea şi menţinerea unei bune condiţii fizice. Din Consiliul Director fac parte Paul Neagu, Marius Cătălin Rusescu şi Gabriel Marinică Soare.
 
Comparativ cu Asociaţia Clubul Sportiv al Sporturilor de Iarnă Mamaia, Asociaţia Clubul Sportiv Smart Atletic va primi o sumă un pic mai mare, şi anume 200.000 de lei, bani ce vor fi folosiţi pentru organizarea evenimentului Triathlon Challenge Mamaia 2016. Această asociaţie a fost înfiinţată în anul 2004, în Bucureşti, Sector 1, pe strada Hagi Maria Moscu nr. 1. După cum se arată în Registrul ONG, prin demisie, a încetat calitatea de asociat fondator şi respectiv cea de secretar al Consiliului Director a Danei-Mirela Ivanciu, fiind cooptată Beatrice-Cătălina Stoica.
 
Asociaţia efectuează activităţi având ca scop identificarea şi ajutorarea persoanelor aflate în dificultate, cu probleme de sănătate, şi a celor cu malformaţii, a copiilor străzii, a celor din centrele de plasament, identificarea şi sprijinirea copiilor maltrataţi de părinţi sau a celor abuzaţi fizic şi/sau psihic, recuperarea copiilor neadaptaţi şi a celor cu dizabilităţi, a bătrânilor neajutoraţi, integrarea acestora în standardele unei asociaţii civilizate, precum şi ajutorarea familiilor nevoiaşe, a bătrânilor şi a altor persoane care necesită ajutor. Se completează cu „organizarea şi dezvoltarea de proiecte, evenimente şi acţiuni constând în cursuri şi programe de selecţie, iniţiere şi perfecţionare pentru copii, juniori şi tineret, amatori sau profesionişti, „promovarea de acţiuni ecologice în vederea protecţiei mediului înconjurător pentru o dezvoltare durabilă şi armonioasă atât a acestuia, cât şi a fiecărui individ în parte”.

Să NU uităm de cultură... 

Tot în luna iunie vă anunţam că, în urma desfăşurării procedurii de selecţie a proiectelor pentru domeniul cultural, comisia de selecţie şi evaluare a declarat admise, în ordinea punctajului, Asociaţia Culturală Mişcarea Teatrală pentru Educaţia Tineretului (288.492 de lei), Asociaţia Culturală Metropolis (230.772 de lei) şi Asociaţia Centrul Pentru Resurse Civice (270.000 de lei).
 
Interesant este că Asociaţia Culturală Mişcarea Teatrală pentru Educaţia Tineretului nu este la primul succes în faţa municipalităţii, firma adjudecându-şi fonduri nerambursabile şi pentru Festivalul Verii. De asemenea, aceeaşi entitate trebuia să organizeze şi Ziua Constanţei, însă, în urma contestaţiei depuse de Asociaţia Cultural-Artistică Hara, licitaţia organizată pentru atribuirea contractului de finanţare nerambursabilă în vederea organizării evenimentului a fost anulată.
 
Citeşte şi
 
Asociaţia Litoral - Delta Dunării, descalificată din start: Banii culturii constănţene, împărţiţi cu dărnicie de Primăria Constanţa pentru ONG-işti cu ştaif (documente)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii