Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:07 01 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cazurile de hepatită au pus autoritățile pe jar Rectificare de urgență a bugetului municipiului Constanța pentru achiziția de materiale igienico-sanitare în școli, licee și grădinițe

ro

11 Dec, 2019 00:00 699 Marime text
Consiliul Local Municipal a aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului local pe anul 2019.
 
Rectificarea bugetară  vizează dotarea cu materiale igienico-sanitare a tuturor unităților de învățământ, având în vedere că în mai multe școli din municipiul Constanța a fost declarată epidemie de hepatita A. Cele mai multe astfel de cazuri au fost descoperite la școala nr.12 „Bogdan Petriceicu Hasdeu“.
 
„Cu toate că am făcut apel la factorii de decizie din unitățile școlare, mi-am dat seama că nu este suficient și am făcut echipă mixtă de control care s-a deplasat în grădinițele, școlile și liceele din municipiu pentru a verifica dotarea cu materiale sanitare și dezinfectanți. Cu această ocazie, am făcut și o radiografie a tuturor necesităților ce pot fi rezolvate în termen scurt până la finalul acestui an, pentru că orice procedură de achiziție se circumscrie legii achizițiilor publice.
 
Personal, am vizat mai multe unități școlare, am văzut și lucruri bune și lucruri mai puțin bune, am văzut că este o dezinformare totală din partea unor conducători de unități școlare către asociațiile de părinți, spunându-le că este treaba primarului să vină să le cumpere săpun, hârtie igienică, să le zugrăvească sau să facă lucrări care țin de școală. Până la sfârșitul anului toate școlile din oraș trebuie să dispună de toate materialele sanitare , inclusiv de dezinfectanți“, a declarat primarul Decebal Făgădău.

În ședința de ieri au fost repartizate sume atât pentru achiziția acestor materiale igienico-sanitare, cât și pentru cheltuieli materiale sau de investiții urgente. Suma totală depășește 1.6 milioane de lei.
 

Primăria nu are restanțe la burse. Școlile fac plățile cu întârziere

 
Începând de anul viitor, Primăria Constanța, sub coordonarea direcției de specialitate din cadrul administrației locale, va mijloci un schimb de experiență între managerii de unități de învățământ care au rezultate și cei care au dificultăți în actul managerial pentru că “nu este normal ca în anumite situații să existe performanță iar în altele, nu”.
 
În ceea ce privește plata cu întârziere a burselor în unele unități de învățământ din municipiu, primarul Decebal Făgădău a precizat că municipalitate a făcut plățile la zi și nu are nicio restanță, motiv pentru care părinții nemulțumiți de întârzierea plății acestora trebuie să se adrese direct școlilor, deoarece doar acestea răspund de modul în care distribuie mai departe bursele către elevi.
 
Citește și:
 

Declarațiile primarului Decebal Făgădău post ședința Consiliului Local al municipiului Constanța
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii