Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decebal Făgădău îngrijorat de epidemia de hepatită. Consiliul Local a alocat bani pentru materiale igienico- sanitare pentru şcoli şi grădiniţe

ro

10 Dec, 2019 15:21 2763 Marime text
Primarul Decebal Făgădău a făcut declarații după sedința Consiliului Local al municipiului Constanța.
Consiliul Local Municipal a aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului local pe anul 2019 .
Rectificarea bugetară  vizează dotarea cu materiale igienico-sanitare a tuturor unităților de învățământ, având în vedere că în mai multe şcoli din municipiul Constanţa a fost declarată epidemie de hepatita A. Cele mai multe astfel de cazuri au fost descoperite la şcoala nr.12 Bogdan Petriceicu Hasdeu.
„Cu toate că am făcut apel la factorii de decizie din unităţile şcolare mi-am dat seama că nu este suficient şi am făcut echipă mixtă de control care s-a deplasat în grădinţile, şcolile şi liceele din municipiu pentru a verificare dotarea cu materiale sanitare şi dezinfectanţi. Cu această ocazie am făcut şi o radiografie a tuturor necesităţilor ce pot fi rezolvate în termen scrut până la finalul acestui an, pentru că orice procedură de achiziţie se circumscrie legii achiziţiilor publice.
Personal am vizat mai multe unităţi şcolare, am văzut şi lucruri bune şi lucruri mai puţin bune, am văzut că este o dezinformare totală din partea unor conducători de unităţi şcolare către Asociaţiile de părinţi, spunându-le că este treaba primarului să vină să le cumpere săpun, hârtie igienică, să le zugrăvească sau să facă lucrări care ţin de şcoală. Până la sfârșitul anului toate școlile din oraș trebuie să dispună de toate materialele sanitare , inclusiv de dezinfectanți,“ a declarat primarul Decebal Făgădău.
În şedinţa de ieri au fost repartizate sume atât pentru achiziţia acestor materiale igienico-sanitare cât şi pentru cheltuieli materiale sau de investiţii urgente. Suma totală depăşeşte 1.6 milioane de lei.
Totodată, primarul a afirmat că a fost prin unitățile de învățământ și a discutat și cu asociațiile de părinți și a ajuns la concluzia că sunt părinți dezinformați de unii directori de licee.

CT BUS cumpără şi 18 microbuze

În ceea ce privește al doilea proiect aprobat de CLM, primarul afirma că banii alocați CT Bus SA vor fi utilizați pentru achiziția a 18 microbuze care vor deservi două rute din municipiul Constanța. Prima rută este Zona industrială - cartier Inel 2- Casa de Cultură - Campusul universitar - Centrul comercial Vivo.Cel de-al doilea traseu este compus din
cartier Km 5- bulevardul Aurel Vlaicu- strada Soveja- bulevardul Alexandru Lăpușneanu- Centrul comercial Tom. Microbuzele vor fi achiziționate anul viitor.  
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii