Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:37 18 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bucurie mare pentru şase familii din Cumpăna. Primarul Mariana Gâju le-a înmânat cheile locuinţelor ANL (galerie foto)

ro

26 Oct, 2017 00:00 1460 Marime text
Şase familii din Cumpăna au primit, ieri, de la primarul comunei, ec. Mariana Gâju, cheile locuinţelor ANL. Este vorba despre blocurile ANL construite în urmă cu doi ani. Cele şase apartamente au fost eliberate de familiile care şi-au rezolvat, între timp, problema spaţiului locativ sau ale căror contracte de închiriere au fost reziliate din
diverse motive.
 
La evenimentul care a avut loc ieri, în sala de şedinţe a Primăriei comunei Cumpăna, au fost prezenţi primarul comunei, ec. Mariana Gâju, viceprimarul comunei, Florin Neagu, consilieri locali, dar şi cele şase familii, care au fost invitate să tragă la sorţi biletul pe care scria adresa apartamentului în care vor locui de acum încolo. Astfel, ieri au fost repartizate prin tragere la sorţi trei garsoniere şi trei apartamente cu câte două camere.
 
„Avem acum şase familii care primesc cheile de la apartamentele în care vor locui. Apartamentele au fost date în folosinţă acum doi ani, iar foştii locatari deja şi-au rezolvat problema spaţiului locativ. La Cumpăna este încă nevoie de locuinţe pentru tineri. Avem pe lista de aşteptare peste 100 de tineri care aşteaptă o locuinţă. Fericirea pentru comunitatea locală va fi deplină când vom reuşi să construim celelalte 64 de apartamente ANL, pe care le avem pe lista de investiţii“, a declarat primarul comunei, ec. Mariana Gâju.
 
Ieri, au primit apartamente ANL următoarele persoane: Georgiana Cârstescu (doi copii), Ana Maria Osman (un copil), Ionuţ Cătălin Burcă (doi copii), Ligia Cătălina Sivriu (un copil), Alin Mădălin Iovan (un copil), Claudia Dubit (un copil). Familiile fericite au primit de la primarul ec. Mariana Gâju cheile de la apartamente, dar şi câte o iconiţă.
 
„Să puneţi iconiţele în casă ca să vă ocrotească familiile. Vă rog să păstraţi apartamentele curate, să plătiţi la zi întreţinerea, să le folosiţi şi să le păstraţi aşa cum le-aţi primit. Să fiţi gospodari buni. De asemenea, vă sugerez ca, peste un timp, să cumpăraţi apartamentele sau să vă luaţi un teren la Cumpăna, pe care veţi ridica casa voastră“, le-a spus primarul comunei, ec. Mariana Gâju.
 
Conform legii, cei care fac demersurile pentru obţinerea unui spaţiu locativ ANL trebuie să aibă între 18 şi 35 de ani, să nu deţină proprietăţi şi să-şi desfăşoare activitatea în localitatea respectivă. După cel puţin un an de la închiriere, tinerii vor putea să îşi achiziţioneze locuinţa. Pentru cele 64 de locuinţe ANL care urmează să se construiască în Cumpăna, au fost depuse peste 100 de dosare.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii