Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:05 17 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autoritatea Electorală Permanentă recrutează experţi electorali şi operatori de calculator pentru secţiile de votare

ro

11 Oct, 2017 00:00 2226 Marime text
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) continuă recrutările de experţi electorali şi operatori de calculator pentru secţiile de votare. Reprezentantul AEP Constanţa, George Cojocaru, precizează că recrutarea nu are legătură cu alegerile parţiale din luna noiembrie, ci se face periodic pentru completarea Corpului experţilor.
 
Admiterea în Corpul experţilor electorali se face pe baza avizului favorabil acordat de Autoritatea Electorală Permanentă pentru activitatea anterioară ca preşedinte al biroului electoral al secţiei de votare ori locţiitor al acestuia sau pe bază de examen. 

Persoanele interesate pot depune în scris cereri la: Primăria Municipiului Constanţa, Serviciul Centrul de Informare Cetăţeni din incinta City Mall; Instituţia Prefectului - Judeţul Constanţa, bd. Tomis nr. 51; Autoritatea Electorală Permanentă, bd. Tomis nr. 51, etaj 2, camera 271.

Cererile se pot depune şi în format electronic, la adresa de email bj.constanta@roaep.ro. Acestea vor fi însoţite de o declaraţie pe proprie răspundere, prin intermediul căreia persoanele care vor să facă parte din Corpul experţilor electorali declară că au împlinit vârsta de 18 ani, că nu au drepturile electorale restricţionate în urma unei condamnări şi, totodată, că nu fac parte din nicio formaţiune politică. Odată cu cererea şi declaraţia pe propria răspundere, cei interesaţi trebuie să ataşeze şi copii după actul de identitate şi după cel care atestă studiile.
 
În cazul în care experţii electorali vor fi desemnaţi în timpul scrutinelor electorale drept preşedinţi sau locţiitori ai secţiilor de votare, aceştia vor fi remuneraţi potrivit legislaţiei în vigoare.

Mai multe informaţii cu privire la admiterea în Corpul experţilor electorali, precum şi modelele de cerere sunt disponibile pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente: www.roaep.ro.

Ti-a placut articolul?

Comentarii