Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:03 20 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anul acesta se va turna fundaţia căminului cultural de la Runcu Într-o lună va fi gata noua bază sportivă de la Pantelimon

ro

30 Sep, 2015 00:00 882 Marime text
Primăria Pantelimon are mai multe proiecte în desfăşurare. Nu doar pe cele privind racordarea comunei la reţeaua de canalizare, ci şi pe cele care vizează edificarea unui cămin cultural la Runcu şi amenajarea unei baze sportive moderne. Potrivit primarului Vasile Neicu, lucrările la noul teren de fotbal din localitate decurg foarte bine, doar că vremea din ultimele zile a ţinut pe loc lucrătorii. „Lucrările la baza sportivă decurg foarte bine, până acum s-au realizat în proporţie de aproximativ 45%. S-au turnat stâlpii pentru tribune, au fost comandate băncile, s-a turnat temelia de la vestiare iar zilele acestea ar fi trebuit să fie clădite vestiarele, dar vremea nu a fost tocmai bună, astfel că s-a amânat puţin procedura“, a declarat primarul Vasile Neicu, pentru ZIUA de Constanţa.
 
Terenul de fotbal din localitatea Pantelimon este un vis devenit realitate. „Proiectul a fost depus pe GAL (n.r. Grupul de Acţiune Locală) şi a trebuit să-l oprim, la un moment dat, pentru că s-a greşit procedura şi am fost nevoiţi să o reluăm“, explică primarul Vasile Neicu. Pentru procedura de achiziţie publică, Primăria a aşteptat ofertele până pe 22 iulie, iar pe 23 iulie s-a şi semnat contractul pentru începerea cât mai rapidă a lucrărilor. Două societăţi şi-au exprimat intenţia de a realiza acest obiectiv, însă câştigătoare a fost declarată oferta firmei Atlas Company SRL, din Târgu Mureş, care a venit cu o ofertă mai bună, 676.579,47 de lei.
 
Astfel, vor fi efectuate lucrări de sistematizare, vor fi asigurate dotările necesare, va fi amenajată împrejmuirea şi vor fi construite vestiare, tribune şi banca de rezerve. „După finalizarea investiţiei, fotbaliştii de la echipa Ulmetum îşi vor desfăşura antrenamentele şi partidele de fotbal pe un teren ultramodern, care va face concurenţă serioasă celorlalte spaţii de joc din alte comune. Vom face un teren nou, cu gazon ultramodern, împrejmuit, cu tribune şi vestiare. Cel vechi va fi desfiinţat complet“, a declarat primarul Vasile Neicu. Până la finele lunii octombrie, investiţia va fi finalizată, urmând ca apoi să fie inaugurată.

Se pune temelia noului cămin cultural de la Runcu

Şi noul cămin cultural de la Runcu este un important proiect aflat în demarare. „Am semnat contractul, în câteva zile va începe construcţia efectivă. Pentru că vremea deja începe să nu mai ţină cu noi, anul acesta, sperăm să putem turna măcar temelia, urmând ca restul lucrărilor să le reluăm din primăvară“, a declarat primarul Vasile Neicu.
 
În altă ordine de idei, primarul a declarat că, până la finalul acestei luni, lucrările la reţeaua de apă vor fi gata, astfel că locuitorii satului Runcu vor avea apă potabilă. Primarul comunei Pantelimon a precizat că s-au achitat toţi banii către constructor, astfel că lucrările au intrat în linie dreaptă. Gospodarul-şef a ţinut să precizeze că Primăria Pantelimon va racorda, gratuit, toate gospodăriile la reţeaua de apă. „Voi face o şedinţă cu locuitorii, vom vedea cine vrea să se branşeze şi cine nu, astfel încât, după ce finalizăm şi branşamentele, să venim cu un strat de asfalt. Mai mult, anul viitor, intenţionăm să extindem reţeaua şi la Nistoreşti“, a spus Vasile Neicu.

Şi pentru că astfel de lucrări implică deteriorarea drumurilor, primarul a asigurat că, după ce acestea vor fi terminate, va începe procesul de asfaltare.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii