Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:00 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aleşii locali municipali constănţeni îşi votează săptămâna viitoare indemnizaţia lunară (document)

ro

27 Jul, 2019 00:00 1720 Marime text
Aleşii locali îşi votează săptămâna viitoare indemnizaţia, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local Municipal. Astfel, se stabileşte indemnizaţia lunară de care beneficiază consilierii locali pentru participarea la şedinţele ordinare ori la şedinţele extraordinare ale Consiliului Local şi ale comisiilor de specialitate, în cuantum de 10% din indemnizaţia lunară a primarului municipiului Constanţa, în valoare de 18.600 de lei.
 
Consilierii locali au dreptul la indemnizaţia lunară doar dacă participă la cel puţin o şedinţă a autorităţii deliberative şi la o şedinţă a comisiei de specialitate, pe lună, desfăşurate în condiţiile legii.
 
Astfel, începând cu data de 5.07.2019, prevederile HCL nr. 211/2017 privind stabilirea indemnizaţiei lunare de care beneficiază consilierii locali ai municipiului Constanţa îi încetează aplicabilitatea. Până acum, pentru a încasa indemnizaţia, aleşii locali erau obligaţi în condiţiile legii să participe în fiecare lună la două şedinţe ale comisiilor de specialitate şi la o şedinţă de Consiliu Local Municipal.
 
Conform prevederilor art. 212 alin. (2) şi alin. (3) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, „Indemnizaţia lunară pentru consilierii locali care participa Ia şedinţele ordinare cât şi la şedinţele extraordinare ale Consiliului Local şi ale comisiilor de specialitate este în cuantum de până Ia 10% din indemnizaţia lunară a primarului, respectiv a preşedintelui consiliului judeţean, în condiţiile prezentului cod administrativ, respectiv ale regulamentului de organizare şi funcţionare a autorităţii deliberative”. Este vorba despre o indemnizaţie în valoare de 1.000 de lei net/lunar.
 
Consilierii locali au dreptul Ia indemnizaţia lunară doar dacă participă Ia cel puţin o şedinţă a autorităţii deliberative şi la o şedinţă a comisiei de specialitate, pe lună, desfăşurate în condiţiile legii. Plata indemnizaţiilor stabilite se efectuează exclusiv din veniturile secţiunii de funcţionare, din bugetul unităţii administrativ-teritoriale.
 
Proiectul de hotărâre de CLM poate fi consultat în secţiunea „Documente”.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii