Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:17 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost obținut acordul de mediu pentru proiectul de restaurare a Edificiului Roman cu Mozaic din Constanța

ro

28 Apr, 2021 00:00 2732 Marime text
  • Agenția pentru Protecția Mediului Constanţa a decis că nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului în cadrul proiectului de restaurare Edificiul Roman cu Mozaic
  • Publicul interesat poate înainta comentarii/observaţii la proiectul deciziei de încadrare în termen de 10 zile de la data publicării anunţului pe pagina de internet a APM Constanţa
  • Consiliul Județean Constanța a atribuit anul trecut contractul de „Restaurarea, conservarea, amenajarea şi punerea în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic
  • Valoarea totală a achiziției (fără TVA) sunt de 9.869.677 lei.
  • Câștigătoarea licitației este societatea Giano Restauri din Roma, Italia, specializată în restaurări de monumente istorice
  • Monumentul va fi restaurat în întregime, iar lucrările ar trebui să demareze la începutul acestei veri, având o durată de 18 luni


Consiliul Județean Constanța, în calitate de titular al proiectului de restaurare, conservare, amenajare și punere în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic, situat în Piața Ovidiu, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agenția pentru Protecția Mediului Constanţa, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului.
Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul APM Constanţa din municipiul Constanţa, str. Unirii, nr.23, judeţul Constanţa, în zilele de luni până vineri între orele 09.00-13.00, precum şi la următoarea adresă de internet http://apmct.anpm.ro.
Publicul interesat poate înainta comentarii/observaţii la proiectul deciziei de încadrare în termen de 10 zile de la data publicării anunţului pe pagina de internet a APM Constanţa.
Vă reamintim, Consiliul Județean Constanța a atribuit anul trecut contractul de „Restaurarea, conservarea, amenajarea şi punerea în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic.
Valoarea totală a achiziției (fără TVA) sunt de 9.869.677 lei.
Câștigătoarea licitației este societatea Giano Restauri din Roma, Italia, specializată în restaurări de monumente istorice.
Etapele principale ale realizării investiţiei sunt: organizare de şantier; demontare instalaţii existente; lucrări de protecţie, de eliminare a umidităţii şi a materialelor cu atac biologic; lucrări instalaţii electrice; lucrări instalaţii sanitare; lucrări instalaţii de încălzire/ventilare; - lucrări de restaurare și lucrări de amenajare sit arheologic.
Până la începerea efectivă a lucrărilor, administrația județeană trebuie să finalizeze și proiectul tehnic de restaurare pentru obiectivul de investiții Edificiul Roman cu Mozaic.
Monumentul va fi restaurat în întregime, iar lucrările ar trebui să demareze la începutul acestei veri, având o durată de 18 luni.


Citește și:

ZIUA LIVE. Petre Enciu, vicepreședinte CJC “Reabilitarea MINAC în pericol. Proiectantul nu și-a făcut temele. Va intra în curând pe penalități. Sper să nu se ajungă la rezilierea contractului”!

Noi licitații pentru restaurarea, conservarea, amenajarea și punerea în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic Constanța

Lucrările de reabilitare a Edificiului Roman cu Mozaic de la Tomis vor începe la vară și vor dura 18 luni



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii