Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

160 de bătrâni din Constanţa, îngrijiţi la domiciliu, la fel cum se întâmplă cu cei din Italia! (documente)

ro

06 Mar, 2020 00:00 3288 Marime text

Consilierii locali municipali au aprobat proiectul de  servicii sociale şi socio-medicale pentru persoanele vârstnice din municipiul Constanţa, precum şi regulamentul de organizare şi funcţionare a acestui serviciu social. Valoarea totală a proiectului este de 2.783.928,41 de lei (inclusiv TVA), din care valoarea totală eligibiIă de 2.783.928,41 lei şi valoarea totală neeligibilă de 0,00 lei.
 
Contribuţia proprie a municipalităţii în cadrul proiectului este de 417.589,27 lei, reprezentând contribuţia de minimum 15% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului Servicii sociale şi socio-medicale pentru persoanele vârstnice din municipiul Constanţa, care va fi derulat prin intermediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială, condusă de Emil Mereuţă.
 
În primul an de funcţionare, în proiect vor fi incluse 160 de persoane vârstnice, iar municipalitatea va angaja 47 de persoane care vor beneficia şi de pregătire pentru a le oferi bătrânilor asistenţă de specialitate, servicii de menaj, altele decât cea medicală. Serviciile sunt gratuite pentru toţi beneficiarii programului.
 
După implementare, programul va fi asumat din bugetul municipiului, a anunţat primarul municipiului Constanţa. Decebal Făgădău a mai spus că îşi doreşte ca bătrânii Constanţei să fie îngrijiţi la fel ca cei din alte state ale Uniunii Europene.
 
„Avem acest proiect pe hârtie de ceva timp, însă abia acum s-a putut materializa. După ce a fost într-o perioadă de evaluare, acest proiect este acum la un pas de semnarea contractului de finanţare. Este un proiect de suflet şi vreau ca şi la noi în oraş bătrânii să aibă parte de cele mai bune îngrijiri, la fel cum se întâmplă cu cei din Italia. Sunt oameni care  vin la noi în audienţă şi ne spun că ne lasă casa, doar ca să avem grijă de ei, acestea sunt situaţii reale. Ori tocmai pentru aceste cazuri, acest proiect va fi unul de suflet, va fi urmărit pas cu pas”, a declarat primarul Constanţei.
 
Proiectul detaliat poate fi consultat în secţiunea „Documente”.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii