Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Serviciu de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice din Murfatlar. Cine sunt beneficiarii?

ro

16 Mar, 2023 11:11 1207 Marime text


Unitatea de îngrijire la domiciliu persoane vârstnice din orașul Murfatlar a fost înființată în anul 2022 și funcționează în subordinea Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei.

Scopul unității de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice este de a oferi asistență și suport pentru realizarea activităților de bază ale vieții zilnice în funcție de nevoile individuale corelate cu gradul de dependență.

Pot beneficia de acest tip de servicii, vârsnicii care au împlinit 65 de ani si au domiciliul în orașul Murfatlar, sunt persoane vârstnice care prin certificatul de încadrare în grad de handicap, nu li s-a stabilit dreptul la asistent personal; au stabilit un anumit grad de dependență.
Beneficiarii pot opta pentru: sprijin pentru realizarea activităților de bază ale vieții zilnice; sprijin pentru realizarea activităților vieții zilnice printre care prepararea hranei, efectuarea de cumpărături sau alte servicii.

Serviciile de îngrijire la domiciliu se asigură după caz, fără plata contribuției persoanei vârstnice sau cu plata unei contribuții care variaza in funcție de gradul de dependență stabilit de medicul geriatru pe baza documentelor existente la dosar. Persoanele interesate pot obține informațiile la sediul Direcției de Asistență Socială din orașul Murfatlar sau prin telefon.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii