Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Limbii Engleze. Mesajele profesorilor „A greși este un pas firesc în procesul de învățare”

ro

23 Apr, 2021 19:36 2257 Marime text
  • Ziua Limbii Engleze este celebrată anual la data de 23 aprilie, ca urmare a unei iniţiative a Departamentului de Informaţii Publice a ONU din 2010.

Această zi este și un omagiu al poetului şi dramaturgului englez William Shakespeare, care s-a născut pe data de 23 aprilie.

Limba engleză este o limbă vest germanică avându-și originile în Anglia, fiind și una dintre cele mai răspândite limbi din lume.

Cunoașterea limbii engleze este o necesitate în ziua de azi. Fie că ai nevoie de limba engleză la muncă, în viața de zi cu zi sau în timpul unei călătorii în străinătate, cunoașterea aceste limbi îți poate face viața mai ușoară. Drept urmare, peste un miliard de oameni din întreaga lume vorbesc engleza măcar la un nivel de bază, conform Wikipedia.

Profesoara Mihaela Crăciunescu subliniază că limba engleză este o dulce necesitate a zilelor noastre, iar copiii o asimilează cu mare ușurință.
 

Copiii, tot mai devreme, intră în contact cu limba engleză și o asimilează cu mare ușurință deoarece o utilizează pentru activități plăcute: jocuri, videoclipuri. Nici adulții nu sunt excluși din utilizarea uzuală a limbii engleze, fie că vorbim de folosirea unui dispozitiv electronic, călătorii sau de job. Prezența limbii engleze în viețile noastre este tot mai comună și frecventă și de aceea este una dintre cele mai întâlnite limbi străini studiate. Avantajele multiple pe care le aduce cunoașterea limbii engleze face ca aceasta să fie îndrăgită și studiată cu pasiune atât de către copii, cât și de către adulți. Posibilitățile de a accesa cursuri de limba engleză sunt multiple și variate în zilele noastre și oferă tuturor celor care își doresc să studieze limba engleză oportunitatea de a face acest lucru. Limba engleză îmi aduce bucurie în fiecare zi, atât ca profesor, cât și ca vorbitor, transmite Mihaela Crăciunescu.


Profesoara Bianca Neacșu îi îndeamnă pe cei mici să învețe limba engleză din toate sursele posibile, incluzând filmele, muzica sau chiar jocurile.

Limba engleză este cea mai folosită limbă în comunicarea internațională. Îi îndemn pe elevi să învețe limba engleză din toate sursele posibile: școală, filme, muzică, jocuri. Învățatul limbii engleze este ușor dacă devine intercalat cu un hobby, transmite Bianca Neacșu, profesoară de engleză în Constanța.


Aceasta transmite și un mesaj pentru elevii săi, în care îi îndeamnă să se distreze învățând limba engleză:

To my pupils: have fun learning English and keep up the good work!


Andreea Vlăduceanu, profesoară de engleză în municipiul Constanța, își încurajează elevii să exploreze metode inedite de învățare a limbii engleze și ne spune că nu trebuie să ne fie teamă de greșeli, deoarece acestea sunt doar un pas necesar pentru învățare.

Învățarea unei limbi străine presupune destul de mult efort dar cred că cel mai important este să găsim o modalitate plăcută prin care să ne exersam abilitățile. Îmi încurajez elevii să exploreze metode inedite de învățare a limbii engleze: cu cât sunt mai variate contextele folosite, cu atât mai productiv este procesul educativ. De asemenea, e obligatoriu să nu ne fie teamă de greșeli, acestea sunt doar pași necesari în procesul de învățare, transmite Andreea Vlăduceanu.


Sursă foto: ZIUA de Constanța


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii