Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:51 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vrei să fii ninja? Dacă ştii engleza, istorie medievală şi ştii să faci salturi periculoase – eşti angajat!

ro

17 Mar, 2016 18:40 766 Marime text
 
Prefectura japoneză Aichi a lansat un anunț precum că vrea să recruteze de tineri doritori să fie ninja profesioniști pentru a promova turistic zona. Persoanele majore, indiferent de naționalitate, pot aplica pentru aceste locuri de muncă până duminică, 20 martie, scrie Japan Times.

Nu este obligatorie cunoaşterea limbii japoneze, deşi este de preferat ca doritorul să ştie japoneză, dar este obligatorie cunoaşterea limbii engleze. Practic, este nevoie de şase ninja pricepuţi în cuvinte, care trebuie să "știe să facă salturi periculoase în spate, să lanseze shuriken (arme tradiționale japoneze) și să aibă cunoștințe solide de istorie medievală".
 
Satoshi Adachi, șeful departamentului de promovare a turismului din prefectură, a declarat, în Japan Times, că în cazul în care acești luptători sunt în mod tradițional foarte discreți, este important să nu se intimideze în fața reflectoarelor și să se exprime cu ușurință fiindcă misiunea lor nu ține de latura războinică a meseriei, ci vor participa la promovarea turismului în regiunea Aichi și mai ales a castelului Nagoya.
 
Candidații admiși vor urma o lună de antrenamente în Japonia în luna aprilie, urmând să își înceapă noua slujbă la 1 mai. Contractul oferit este pe un an, iar salariul - puțin peste 1.400 de euro pe lună, plus eventuale bonusuri. Ei trebuie să lucreze 30 de ore pe săptămână, îndeosebi în weekend-uri și în zilele de sărbătoare.
 
Deși acești războinici legendari din Japonia medievală se regăsesc acum în filme și cărți de istorie, anul trecut a fost creat în Țara Soarelui Răsare un "consiliu ninja", alcătuit din oameni politici și agenții de turism, având ca scop promovarea turismului în vederea Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2020.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii