Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:34 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Iubitorilor de Brânză

ro

20 Jan, 2021 00:00 2124 Marime text
  • Conform unui studiu dat publicității în toamna anului 2020, în România, telemeaua și cașcavalul sunt sortimentele cele mai cumpărate, urmate de parmezan și mozarella.
Ziua de 20 ianuarie este prețuită în mod special de toți cei ce iubesc brânzeturile de orice tip.
 
Astfel, pe 20 ianuarie este marcată Ziua Iubitorilor de Brânză.
 
Potrivit unui studiu dat publicității în toamna anului trecut și realizat de Revino Cheese and Wine, unul din doi români consumă zilnic brânzeturi, atât din producția autohtonă, cât și din cea internațională.
 
În ce privește prețul pe care românii sunt dispuși să o achite pentru un kilogram de brânză, conform aceluiași studiu, circa 43% dintre respondenți au precizat că suma se situează între 30 și 50 de lei.
 
Alți 30% au precizat că suma este de 50-100 de lei, iar restul de 7% sunt dispuși să aloce peste 100 de lei pentru un kilogram de bârnză.
 
De asemenea, conform aceluiași studiu citat de revistaprogresiv.ro, micul dejun este momentul în care românii consumă cel mai des la masă brânzeturi.
 
Totodată, telemeaua și cașcavalul sunt sortimentele cele mai cumpărate, urmate de parmezan și mozarella, dar și de brânzeturile maturate românești.
 
Citește și:

Atenție de unde cumpărați brânză. Ce au descoperit autoritățile la magazine din Constanța. Au fost aplicate amenzi
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii