Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:39 31 07 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Armatei României, sărbătorită astăzi printr-o serie de manifestări

ro

25 Oct, 2020 08:55 881 Marime text
  • 25 octombrie - Ziua Armatei României.

Ziua Armatei României, 25 octombrie, va fi sărbătorită printr-o serie de manifestări organizate, în format restrâns, în principalele garnizoane din țară, în statele în care România are acreditaţi ataşaţi ai apărării şi în bazele militare din teatrele de operaţii unde sunt dislocaţi militarii români.

Din cauza măsurilor impuse de pandemia de coronavirus, activitățile vor avea loc fără public.

• În Bucureşti, activităţile se vor desfășura duminică, 25 octombrie, după următorul program:
- ora 10.00, la Mormântul Ostaşului Necunoscut, din Parcul Carol I - ceremonie militară de depuneri de coroane de flori (ceremonia va fi transmisă live pe pagina de facebook a MApN), ceremonia de primire a Drapelului de Luptă al Institutului Medico-Militar și de depunere a jurământului militar de către studenți ai anului I de la Catedra de Pregătire şi Perfecţionare Medico-Militară Bucureşti.
- ora 12.00, la Monumentul Eroilor Patriei din Al Doilea Război Mondial (Universitatea Națională de Apărare “Carol I”) şi la Monumentul Eroilor Genişti (Piața Leu) - ceremonii militare şi religioase de depuneri de coroane şi jerbe de flori.

• La Carei va avea loc, de la ora 15.00, la Ansamblul Monumental „Glorie Ostașului Român”, o ceremonie de depuneri de coroane și jerbe de flori.


În campaniile celui de-Al Doilea Război Mondial, efortul de război a implicat dislocarea pe front a aproximativ 540.000 de militari, dintre care peste 90.000 și-au pierdut viața, aproape 60.000 au fost dați dispăruți, iar peste 330.000 au fost răniți în luptă. După eliberarea teritoriului naţional, la 25 octombrie 1944, Armata României a continuat să lupte pe teritoriile Ungariei, Cehoslovaciei şi Austriei, alături de trupele aliate, contribuind, prin noi jertfe şi sacrificii, la marea victorie obţinută la 9 Mai 1945, ce a marcat sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial în Europa.

Sursă foto: www.mapn.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii