Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:19 30 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de amenzi aplicate de poliţiştii locali din Constanţa. Ce nereguli au fost constatate

ro

18 Sep, 2019 08:52 1008 Marime text

În data de 17 septembrie 2019, polițiștii locali cu atribuții în domeniul fluenței și siguranţei rutiere pe drumurile publice din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța.

Aceştia au executat acțiuni specifice pe linia depistării și sancționării conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale în zona în care este interzisă oprirea/staționarea voluntară, ocazie în care au constatat, în limita competențelor conferite de lege, un număr de 47 de încălcări ale normelor de circulație rutieră și siguranță publică, în cuantum de 14.355  lei.

Sancțiunile contravenționale și măsurile de ridicare a autoturismelor au fost aplicate în principal în proximitatea stațiilor destinate transportului public de persoane, treceri pentru pietoni, intersectii, instituții sanitare și de învățământ, locuri în care oprirea /staționarea este interzisă prin lege după cum urmează:

- 34 pentru oprire efectuată neregulamentar, în conformitate cu prevederile art. 142, lit. a din  O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.
- 13 pentru staționare într-un loc interzis, în conformitate cu prevederile art. 143, lit. a din O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, a fost dispusă măsura ridicării pentru un număr de 10 autoturisme staționate neregulamentar, în baza prevederilor legale în vigoare.

Reprezentanţii Politiei Locale Constanţa atrag în continuare atenția conducătorilor auto că, amenzile nu sunt deloc de neglijat!

Conform Codului Rutier, oprirea neregulamentară este sancționată cu două sau trei puncte-amendă, adică 290 sau 435 de lei, plus două puncte de penalizare, în timp ce staționarea neregulamentară este sancționată cu patru/cinci puncte- amendă, adică 580 sau 725 de lei, plus trei puncte de penalizare.

Totodată, trebuie avut în vedere de către participanții la trafic că în cazul opririi / staționării neregulamentare, polițiștii locali pot dispune ridicarea autovehiculelor respective, scopul demersurilor legale întreprinse este fluidizarea traficului rutier și  asigurarea vizibilității  în zona trecerilor de pietoni sau a marcajelor rutiere.

Activități similare se vor derula în mod constant !, transmit reprezentanţii Politiei Locale Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii