Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:36 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un lector universitar de la Universitatea „Ovidius“ din Constanţa şi-a plagiat lucrarea de doctorat. Decizia CNATDCU (document)

ro

01 Aug, 2019 00:00 2949 Marime text
Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a luat decizia, la data de 24 mai 2019, cu privire la teza de doctorat a lui Dumitru E. Nancu, lector universitar la Universitatea „Ovidius” din municipiul Constanţa.
 
Astfel, conform legii, Consiliul General al CNATDCU a validat şedinţa din data de 16 mai 2019, cu 33 de voturi „pentru”, din membrii prezenţi în sală, şi 4 voturi „pentru”, din membrii prezenţi în sistem de videoconferinţă, din totalul de 55 de voturi, rezoluţia de retragere a titlului de doctor în domeniul Ştiinţe militare şi informaţii pentru Nancu E. Dumitru, pentru teza de doctorat cu titlul „Consideraţii cu privire la securitatea naţională modernă. Mediul de afaceri şi investiţiile străine”, conferit prin OM nr. 3209 din data de 23 februarie 2016, şi de admitere a sesizării depuse de UEFISCDI, înregistrată la Ministerul Educaţiei Naţionale la data de 18 februarie 2019.
 
UEFISCDI a sesizat că din analiza raportului comisiei de verificare a tezei de doctorat au rezultat următoarele aspecte:
- procentul paragrafelor analizate ca fiind identificate din alte surse, exclusiv fragmente găsite în baze de date cu Acte Legale, este de 20,7%
- numărul de procente al documentelor analizate găsite în alte surse cu excepţia fragmentelor găsite în baza de date a Actelor Legale - cu luarea în considerare doar a fragmentelor ce conţin mai mult de 25 de cuvinte - este de 11,4%
- textele similare cu alte lucrări identificate în teza doctorat analizată au fost preluate din textul sursă fără citarea sursei şi a autorului sursei în corpul textului sau la bibliografia finală
- în cadrul tezei se pot identifica şi texte citate corect, cu indicarea lucrării şi a autorului atât în corpul textului, cât şi la bibliografia finală, ceea ce conduce la concluzia că la redactarea lucrării autorul cunoştea bunele practici de citare a surselor de documentare.
 
Din analiza deciziei comisiei de etică a Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul” rezultă concluzii similare.
 
Am încercat să contactăm Universitatea „Ovidius” pentru un punct de vedere cu privire la situaţia lectorului universitar, însă reprezentanţii acesteia nu au putut fi contactaţi până în momentul publicării materialului.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii