Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:03 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Testele de acceptanță a echipamentelor primei baterii de rachete sol-aer PATRIOT din dotarea SMFA, finalizate

ro

30 Oct, 2020 15:33 1503 Marime text
  • Șefii echipelor de testare din partea Guvernului Statelor Unite ale Americii și Ministerului Apărarii Naționale au prezentat concluziile acestei activități care s-a derulat pe parcursul a zece săptămâni.

Ceremonia prilejuită de finalizarea testelor de acceptanță și recepția finală a primului sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare PATRIOT din dotarea Forțelor Aeriene Române a avut loc joi, 29 octombrie, la sediul Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu” de la Capu Midia.

Activitatea a avut loc în prezența reprezentanților Direcției generale pentru armamente, Statului Major al Forțelor Aeriene și Biroului pentru cooperare în domeniul apărării din România (ODC).

Șefii echipelor de testare din partea Guvernului Statelor Unite ale Americii și Ministerului Apărarii Naționale au prezentat concluziile acestei activități care s-a derulat pe parcursul a zece săptămâni, precum și acțiunile următoare pentru continuarea procesului de implementare și consolidare a capabilității de apărare aeriană și antibalistică PATRIOT, achiziționată de România în baza Legii nr. 222/2017.

Pentru militarii români urmează o etapă de instruire privind elementele de configurație specifice primului sistem PATRIOT achiziționat.

De asemenea, specialiștii români și americani analizează elementele preliminare de planificare ale următoarelor activități de testare a sistemelor PATRIOT ce vor fi livrate țării noastre în anul 2022.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii