Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:57 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Strategia națională privind protejarea monumentelor istorice 2022-2023 se află în dezbatere publică

ro

12 Feb, 2022 00:00 1461 Marime text
  • Ministerul Culturii supune dezbaterii publice - până pe 16 februarie - proiectul de Hotărâre pentru aprobarea Strategiei naționale privind protejarea monumentelor istorice 2022-2023
  • Este primul document prin care România conturează și își asumă o viziune pe termen mediu și lung cu privire la patrimoniul cultural imobil
  • Orice persoană interesată poate contribui cu observații până pe 16 februarie a.c.pe adresa Ministerului Culturii, B-dul Unirii nr. 22, sector 3, București, la adresa de e-mail legislativ@cultura.ro



Ministerul Culturii supune dezbaterii publice - până pe 16 februarie - proiectul de Hotărâre pentru aprobarea Strategiei naționale privind protejarea monumentelor istorice 2022-2023 - un prim document prin care România conturează și își asumă o viziune pe termen mediu și lung cu privire la patrimoniul cultural imobil.

Proiectul de hotărâre precum și textul integral al Strategiei (Anexa) sunt disponibile aici: https://bit.ly/3Lc0Ky1
Orice persoană interesată sau profesioniști sau susținătorii cauzei monumentelor istorice pot contribui cu observații până pe 16 februarie a.c.pe adresa Ministerului Culturii, B-dul Unirii nr. 22, sector 3, București, la adresa de e-mail legislativ@cultura.ro sau prin fax, la nr. 021/222.85.43 până la data 16.02.2022.

Strategia supusă consultării este rezultatul proiectului Monumente Istorice - planificare strategică și politici publice optimizate, finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă și implementat de Unitatea de Management a Proiectului din cadrul Ministerul Culturii în colaborare cu Institutul Național al Patrimoniului (INP) partener de specialitate.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:
ZIUA LIVE. Șeful secției de Arheologie preventivă din cadrul MINAC, dr. Constantin Băjenaru – „Harta siturilor va fi parte a viitorului PUG al Constanței”

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii