Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:30 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Societate din Portul Constanța, amendată de Garda de Mediu! Operatorul portuar nu a luat măsuri de prevenire a poluării atmosferice

ro

08 Mar, 2021 16:03 2364 Marime text
  • Societate din Portul Constanța, amendată de Garda de Mediu
  • Sesizarea a fost făcută de cotidianul ZIUA de Constanța, după ce locuitorii din zonă s-au plâns de poluare
  • Societatea a fost sancționată cu 10.000 de lei

În data de 28.02.2021, comisarii Gărzii Naționale de Mediu din cadrul Comisariatului Județean Constanța au efectuat verificări în Portul Constanța, dana 17, constatându-se ca în timpul operațiunilor de încărcare cereale din siloz în barja se antrenează praf și pleavă în atmosferă. Operatorul portuar nu a luat măsuri de limitare și prevenire a poluării atmosferice, desfășurând activitate în condiții meteo nefavorabile (vânt puternic). Societatea în cauza a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 10.000 lei, conform prevederilor Legii 104/2011.

”Menționăm că verificarile s-au efectuat ca urmare a unei informații din presa locală, cu privire la nemulțumirea locuitorilor din Constanța, bdul. Ferdinand, care au reclamat poluarea aerului în zona rezidențială, prin antrenarea eoliană a prafului din incinta portului”, au transmis comisarii de la Garda de Mediu.

Citește și
Locuitorii de pe bulevardul Ferdinand din Constanța, speriați. „Nu mai putem să respirăm”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii