Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:29 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sinteza interviului online cu prefectul Claudiu Iorga Palaz „Asfaltări de mântuială, afacerea Fin.Co.Ge.Ro şi cum salvăm Cazinoul"

ro

29 Jul, 2011 00:00 3127 Marime text
cap_5.jpg„Preşedintele CJ, Constantinescu, comite ilegalităţi"

Prefectul Claudiu Palaz despre preşedintele CJ Nicuşor Constantinescu: „Faptul că este obosit este o realitate. Se vede şi cu ochiul liber, nu trebuie să-i spun eu. Nu este doar o hârjoneală atacarea în contencios a hotărârilor CJ, ci pur şi simplu este sancţionarea ilegalităţilor pe care le face acesta".

Totodată, Palaz a avut o intervenţie şi despre primarii problemă: „Primarii din Cernavodă şi Mangalia sunt campioni la capitolul plângeri din partea populaţiei. Pe primul loc este, de departe, primarul din Mangalia, Claudiu Tusac. Un primar cu probleme rămâne şi cel din Cogealac, în restul localităţilor vin probleme curente care consider că pot fi rezolvate".

„Din cauza calităţii asfaltului turnat de Primărie, în curând, constănţenii îşi vor achiziţiona bărci"

Prefectul Claudiu Palaz, despre asfaltările din municipiul Constanţa: „Am decis să mă implic în verificarea stării drumurilor din municipiu, din cauza primarului, care a afirmat că drumurile sunt într-o stare foarte bună. Îl contrazic, adevărul este cu totul altul şi este chiar evident pentru oricine. În curând, constănţenii îşi vor achiziţiona bărci, pentru zilele ploioase. Orice nereguli făcute împotriva cetăţeanului pe care le constat, consider că intră în atribuţia prefectului, indiferent ce afirmaţii vor face unii sau alţii. Şi vă întreb cine consideraţi că trebuie să facă acest lucru, dacă nimeni nu ia poziţie?!!!. În primul rând, este necesară verificarea calităţii asfaltului. Se va lua o calotă din zonele vălurite, o probă care va fi dusă la un laborator de specialitate. Vreau să vă spun că povestea care se aruncă pe piaţă că asfaltul se vălureşte din cauza căldurii este doar «o poveste». În ţările arabe, unde sunt temperaturi foarte mari, nu se întâmplă aşa ceva şi nu vă imaginaţi că străzile lor nu sunt asfaltate".

„Primarul Mazăre ori nu ştie, ori nu vrea, ori nu poate!"

palaz.jpg


Prefectul Claudiu Palaz despre „afacerea Fin.CO.GE.Ro": „Nu ştiu dacă recursul trebuia să-l facă un avocat sau un jurist. Am cerut aceste date şi nu le-am primit. Dar procesul a fost pierdut în mod voit, prin faptul că nu s-au prezentat în termenul legal. Prin inspectorii de specialitate din primărie trebuia să se verifice periodic lucrările făcute la infrastructură, pentru a nu da posibilitatea firmei să-şi crească costurile. Greşeala fundamentală este aceea că nu a făcut recurs în termen. Ar fi dat posibilitatea instanţei superioare de judecată să se pronunţe în acest dosar. Nefăcând recurs în termen, l-a respins ca tardiv. Acest lucru înseamnă, cu riscul de a mă repeta, că Mazăre ori nu ştie, ori nu vrea, ori nu poate. Încă aştept ca numele celui care se face vinovat să fie făcut public, astfel încât acesta să fie tras la răspundere, în cazul în care nu este vorba de primar".

„Cazinoul trebuia predat la primărie în stare de funcţionare. Aşa scria în contractul de concesiune!"

Prefectul Claudiu Palaz despre situaţia Cazinoului: „Contractul de concesiune a Cazinoului a intrat în posesia mea abia săptămâna trecută. L-am studiat în amănunt şi acum pot spune că vinovat pentru starea lui este primarul Constanţei sau angajatul primăriei care trebuia să verifice lunar modul de derulare a contractului cu firma concesionară. Din documentele semnate chiar de angajaţii primăriei, anexă la hotărârea de reziliere, reiese foarte clar că obiectivul ar fi trebuit predat în stare de funcţionare. Acestea sunt lucruri care le voi scoate la iveală, iar constănţeanul va şti exact cât de păgubos a fost contractul cu acest Cazino. Nu am nimic cu această reziliere, dar vreau ca vinovaţii pentru distrugerea lui să-şi recunoască vina public şi să fie traşi la răspundere".

„Dau credit total noii conduceri a IPJ Constanţa"

Prefectul Claudiu Palaz despre noua conducere a IPJ: „Am o părere foarte bună despre noii veniţi şi foarte proastă despre fosta conducere a IPJ. Vali Burlacu este un comisar tânăr, care vrea să facă ceva în Poliţia constănţeană şi sunt convins că va reuşi. Faptul că 75% din conducerea IPJ provine din sistemul anticorupţie este un avantaj pentru siguranţa constănţenilor. Pregătim alături de IPJ o nouă ofensivă în campania pentru combaterea consumului de etnobotanice. Faptul că, până la aceasta dată, lucrurile au mai stagnat este din vina fostei conduceri a IPJ Constanţa".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fara nume 29 Jul, 2011 18:19 CLARVAZATOR :Propun solutie;la asfaltari controlati ce firme mimeaza ca fac,pentru CAZINOU si FINCOGERO sa plateasca cine nu a urmarit contractele.Au bani mazare & company sa le plateasca.Sa-i dea cineva in justitie doar.
  • armaghedon 29 Jul, 2011 17:39 Prefectul este prea destept pentru secolul asta sigur face parte din PDL. Ce mor tii mamii lui a facut el pentru Constanta decat sa se certe cu primarul ?