Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:59 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Show acrobatic oferit de drone, la IFA 2015

ro

11 Sep, 2015 00:00 1684 Marime text
Zilele controlorilor de trafic aerian şi ale piloţilor bazându-se pe instincte în pilotarea avioanelor ar putea fi pe sfârşite. Vizitatorii show-ului IFA 2015 au rămas fascinaţi în faţa spectacolului oferit de grupul de drone autonome Parrot Bebop. Întoarceri, răsuciri şi numeroase trucuri, toate acestea au fost prezentate în cadrul unei săli închise.
Din momentul în care s-a ridicat cortina, zgomotul fin de elice a cuprins sala convenţiei. Apoi, una după alta, dronele s-au ridicat în aer, marcând astfel începerea unui show acrobatic asemănător celor oferite de echipa aviatică Blue Angels. Dronele au zburat la unison, mişcărilor lor fiind sincronizate pe muzică. Pentru manevrarea mai uşoară a acestora, au fost plasate diverse semne pe podeaua sălii.
 
În contextul în care pilotul automat şi GPS-ul sunt deja utilizate în majoritatea aeronavelor, mai mult ca sigur, cu tehnologia prezentată în acest show, vom putea vedea în viitor astfel de spectacole oferite chiar şi de aeronave.
 
Cei prezenţi la IFA 2015 au putut admira un număr record de expozanți, un total de 1.645, întinși pe un spațiu închiriat de 150.000 de metri pătrați. Cuvântul de ordine de anul acesta a fost IoT, adică Internet of Things. Orice lucru poate deveni IoT. Spre exemplu, un autovehicul care comunică cu smartphone-ul este IoT. Un alt exemplu, prezentat la standul Intel, se referă la automatul de cafea care pornește atunci când vede o anumită persoană și știe să facă exact cafeaua pe care aceasta o comandă de obicei.
 
Sursa foto: i.ytimg.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii