Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:33 05 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Semnal de alarmă de la Registrul Auto Român. Jumătate din vehiculele oprite erau neconforme

ro

22 Aug, 2018 00:00 772 Marime text
Registrul Auto Român a verificat din punct de vedere tehnic în trafic, în primele 6 luni ale lui 2018, 33.726 de vehicule, la nivelul întregii ţări. În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme.
 
Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalaţia electrică de iluminare şi semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punţi, jante, anvelope şi suspensie, vizibilitate, precum şi la sistemele de frânare şi direcţie.

În județul Constanta cifrele sunt următoarele: vehicule verificate - 933, dintre care 68,70% neconforme, iar 78 de mașini prezentau pericol iminent de accident.
 
La nivel naţional, aproximativ una din 10 maşini trase pe dreapta de poliţie şi verificate de RAR poluau peste limita legală admisă.
În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, în primul semestru al lui 2018 au fost aplicate peste 11 mii de amenzi contravenţionale, au fost retrase 8.480 de certificate de înmatriculare şi reţinute 258 de permise de conducere.
 
În situaţia în care una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice la reprezentanţele RAR din ţară.
 
Directorul General al Registrului Auto Român, ing. George Adrian Dincă, menţionează că rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR - Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii