Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:14 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sărbătoare la Casa Regală a României! Este ziua Principesei Irina

ro

28 Feb, 2021 18:06 1768 Marime text


Astăzi, 28 februarie 2021, Principesa Irina, cea de-a treia fiică a Regelui Mihai și a Regine Ana, își serbează a 68-a aniversare.

Potrivit biografiei oficiale a familiei regale, principesa s-a născut în Elveția, la Lausanne, pe 28 februarie 1953.

Principesa Irina a studiat în Elveţia şi în Marea Britanie, urmând o specializare în secretariat la Oxford şi la Londra, potrivit familiaregala.ro. Ceea ce şi-a dorit însă cu adevărat a fost să se dedice activităţilor legate de creşterea şi antrenarea animalelor, în special a cailor. Această pasiune s-a născut încă din vremea copilăriei, când avea deja talentul de a linişti caii speriaţi.

În 1973, la invitaţia adresată de Lord şi Lady Gordon, Principesa Irina s-a alăturat echipei care administra ferma de cai pur-sânge din Alberta, Canada, unde s-a perfecţionat în principiile zootehniei şi ale administrării fermelor.

Au urmat colaborări cu instituţii ecvestre de pe ambele maluri ale Atlanticului, în cadrul cărora Principesa Irina s-a implicat în dezvoltarea unor proiecte de specialitate.

Pe domeniul privat din Middleburg, Virginia, SUA, Principesa Irina a supervizat creşterea de ponei galezi, cu care a participat la maratoane de trăsuri.

La sfârşitul anilor ’70, Principesa Irina s-a întors în Elveţia. A lucrat timp de un an în departamentul de obiecte din argint al casei de licitaţii Christie’s din Geneva, iar în anii următori, în vânzări.

În 1983, Principesa s-a căsătorit cu John Kreuger, din Suedia. Cuplul s-a stabilit pe proprietatea acestuia din Oregon, SUA. Principesa Irina şi John Kreuger au împreună doi copii, Mihai (născut în 1985) şi Angelica (năcută în 1986).

După divorţul din 2003, Principesa Irina s-a stabilit pe propriul său domeniu din Oregon, SUA,  unde trăiește alături de actualul ei soţ, John Westley Walker.


Sursa text: familiaregala.ro

Sursa foto: wikipedia.org
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii