Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:37 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Racheta „Helen", lansata in week-end

ro

10 Nov, 2009 01:18 1211 Marime text
Chiar dacă trebuia să aibă loc astăzi, lansarea rachetei spaţiale „Helen" din largul Mării Negre este programată pentru 13 sau 14 noiembrie. Modificarea a survenit din cauza condiţiilor meteorologice prognozate pentru astăzi.

Locul de lansare va fi în largul Mării Negre, undeva la 60 de mile. Racheta Helen cântăreşte două tone şi va fi lansată de la bordul navelor 281, Venus şi Fulgerul, cu ajutorul unui balon solar ce va purta întregul ansamblu la altitudinea de 4 km, urmând ca de aici racheta să mai parcurgă încă 100 de km, în zbor supersonic. Ulterior, capsula cu echipamentele tehnice de înregistrare şi monitorizare a zborului revine în Marea Neagră, de unde va fi recuperată. Misiunea este testul final înaintea competiţiei Google Lunar X Prize, din 2012, când românii vor să ajungă pe Lună.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Racheta=gresit proiectata 10 Nov, 2009 08:52 Racheta proiectata de ARCA lui Dumitru Popescu este o imposibilitate fizica care, ca orice himera, nu va functiona conform asteptarilor. Mai precis se va prabusi. Exista un articol tehnic foarte bine documentat intitulat: "Opriti lansarea rachetei HELEN construita de ARCA" ce demonstreaza cu argumente fizice de ce nu va functiona racheta. http://www.stiinta.info/forum/index.php?topic=3829.0 Din pacate membrii ARCA nu au vrut sa asculte. Esecul este garantat 100%. Trebuie luate masuri cu aceasta organizatie de amatori deoarece maninca banii statului risipindu-i pe tot felul de proiecte insuficient gindite din care Romania nu are nimic de cistigat. Ba dimpotriva, numai de pierdut, penibilizindu-ne in fata intregii lumi cu lansarea unor vehicule spatiale demult demonstrate ca fizic neviabile.