Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:18 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PUD-ul pentru zona de loisir din Portul Tomis, pe ordinea de zi a Comisiei de Urbanism

ro

16 Oct, 2023 12:22 1010 Marime text
Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism se va întruni în data de 20.10.2023, începând cu ora 11:00, în sala de ședințe din bd. Tomis nr. 51, etaj 1, având următoarea ordine de zi:

Cerere emitere aviz de oportunitate – elaborare PUZ în vederea modificării reglementărilor urbanistice aplicabile terenului intravilan situat în șos. Mangaliei, zona Doraly, lot 4, inițiator RENT MOB.RO SRL – reanalizare din 30.08.2023;

 Cerere emitere aviz de oportunitate – elaborare PUZ în vederea stabilirii reglementărilor urbanistice aplicabile terenului intravilan situat la intersecția str. Brizei cu str. Pajurei, conform sentinței civile nr. 2348/2022, inițiator Floriștean Vasile;

Cerere emitere aviz de oportunitate – elaborare PUZ în vederea stabilirii reglementărilor urbanistice aplicabile terenurilor extravilane identificate cu nr. cadastrale 236121, 236122, 235528, 235380 și 235488, inițiator Precup Sorin – reanalizare din 26.04.2023;

Cerere emitere aviz de oportunitate pentru elaborare PUZ în vederea stabilirii reglementărilor urbanistice aplicabile terenului situat în extravilanul municipiului Constanța, parcela A 648/5, lot 4, inițiator Stanciu Elena - reanalizare din 14.04.2022 și 11.11.2021;

PUD – amenajare zonă loisir – Port Tomis – etapa III, Faza 3.1. - elaborare PUD preliminar, inițiator UAT municipiul Constanța – documentație revizuită.  

Comisia va aviza Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) – amenajare zonă loisir – Port Tomis – etapa III, Faza 3.1. – elaborare PUD preliminar, inițiator UAT Municipiul Constanța.

Precizăm faptul că, în luna martie a.c., a fost eliberat un certificat de urbanism ce vizează elaborarea Planului Urbanistic de Detaliu. Totodată, în luna septembrie a anului trecut, Municipalitatea a lansat achiziția privind elaborarea PUD-ului, cu o valoare de 90.000 de lei.

Certificatul de urbanism cu numărul 682 vizează „Elaborare Plan Urbanistic de Detaliu amenajare zonă loisir – Port Tomis, municipiul Constanța – conform contractului de prestări servicii de proiectare nr. 236486/2022“. Documentul este valabil un an.
Obiectivele PUD-ului sunt restructurarea intraurbană, conceptul pledând pentru reconsiderarea funcțională și revitalizarea terenurilor virane, utilizarea rațională a terenului studiat în corelare cu funcțiunile urbanistice prevăzute prin Planul Urbanistic General al Constanței și Planul Urbanistic Zonal Peninsulă.

Se vor stabili zonele de dezvoltare urbanistică pentru categoriile de funcțiuni: zonă destinată evenimentelor cultural-artistice și sportive – terenuri de sport, dotări sportive și de loisir, fiind posibilă organizarea de competiții sportive, festivaluri de muzică – teatru – film în aer liber etc. Totodată, este prevăzută o zonă cu destinație comercială și de alimentație publică, discoteci în aer liber, centre de închirieri echipamente pentru plajă și sporturi nautice etc.

PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Primăria Constanța vrea să amenajeze o zonă de evenimente culturale și sportive în Portul Tomis!


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii