Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:00 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul “Sistem de informare și management al traficului maritim costier RO-VTMIS” a ajuns la etapa de achiziții

ro

10 Feb, 2023 13:24 1094 Marime text

În această săptămână s-a semnat contractul de achiziție a echipamentelor necesare, prevăzute în cadrul acestui proiect extrem de important ce vizează siguranța navigației prin monitorizarea și coordonarea traficului în apele naționale navigabile. Sistemul costier va fi prevăzut cu: - senzori radar și CCTV care să ofere informații personalului serviciului VTMIS din zone de interes maxim în vederea dirijării traficului maritime - senzori meteo pentru cunoașterea cât mai exactă a situației meteorologice din zonele de interes maxim - componente de comunicații de voce cu navele cu funcționalități DSC de-a lungul coastei - servere VTMIS cu rol de colectare și integrare a datelor AIS, a imaginii radar, a imaginii video și a informațiilor meteo pentru afișarea lor pe consola ECDIS și pentru stocarea tuturor datelor de trafic și voce în vederea reconstituirii situațiilor de trafic dintr-o anumită perioadă. - modul de SAR-POLUARE care are atât o componentă de căutare și salvare cât și una de răspuns în cazul unei poluări., informează Autoritatea Navală română prin intermediul unui comunicat de presă. 

Proiectul “Sistem de informare și management al traficului maritim costier RO-VTMIS” este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, Axa Prioritară 2/2,5 “Creșterea gradului de siguranță și securitate pe toate modurile de transport și reducerea impactului transporturilor asupra mediului”. În domeniul siguranței vieții omenești pe mare și a protecției mediului marin, la nivelul statelor membre UE care au porturi maritime, acolo unde traficul navelor maritime impune, s-a hotărât crearea unui sistem de management al traficului navelor.

Potrivit sursei citate, acest sistem trebuie să mențină condiții de siguranță pentru navă și echipaj, condiții de protecție pentru porturi, infrastructura acestora, a apelor naționale și a zonei costiere. Valoarea totală a proiectului este de 32.672.955,34 lei din care: FEDR 27.755.828,05 lei și ANR 4.898.087,29 lei. 

Perioada de implementare este 19.09.2022- 31.12.2023. Proiectul este conform cu principiile orizontale ale Uniunii Europene. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii