Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:43 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele Klaus Iohannis, despre proteste „Temerile și nemulțumirile românilor, în această perioadă extrem de dificilă, sunt îndreptățite”

ro

30 Mar, 2021 14:34 1985 Marime text


Klaus Iohannis, Președintele României, a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj cu privire la situațai protestelor din România și a spus că condamnă cu fermitate orice încercare de capturare politică a protestelor.

Totodată, el a mai spus că singurele căi prin care vom putea să ne recăpătăm normalitatea sunt vaccinarea și măsurile menite să stopeze mobilitatea și aglomerările
„Demonstrațiile și protestele sunt firești, legitime și fac parte din structura oricărei democrații funcționale. Sunt însă intolerabile și complet de neacceptat manifestările violente, extremismul, xenofobia, toate acestea ascunse grosolan în spatele unor revolte îndreptate împotriva unor măsuri menite să protejeze viața și sănătatea tuturor. Condamn cu fermitate orice încercare de a captura politic protestele pentru a le transforma în vectori de propagare a urii, xenofobiei și antisemitismului. Temerile și nemulțumirile românilor, în această perioadă extrem de dificilă, sunt îndreptățite, dar ura și violența nu duc niciodată la rezultate constructive pentru societate și, în mod cert, aceste comportamente reprobabile nu reprezintă România. Țara noastră a reușit până acum să depășească momentele critice ale pandemiei tocmai pentru că cetățenii, în marea lor majoritate, au înțeles necesitatea măsurilor, le acceptă, le respectă și le mulțumesc pentru asta. Singurele căi prin care vom putea să ne recăpătăm normalitatea sunt vaccinarea și măsurile menite să stopeze mobilitatea și aglomerările”, a scris Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii