Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:30 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițiștii tulceni, amenzi pentru nereguli în domeniul transportului naval

ro

17 Aug, 2019 15:45 1715 Marime text
La data de 17 august, polițiștii tulceni au desfășurat o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor pe timpul Sezonului Estival, în zona Deltei Dunării .
 
În dimineața de 17 august, pentru asigurarea unui climat de siguranță publică pe teritoriul Deltei Dunării, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, în cooperare cu polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Tulcea și reprezentanții Autorității Navale Române au desfășurat o acțiune comună pentru respectarea legislației privind transportul de persoane, legalitatea efectuării transportului naval de persoane, respectarea normelor privind siguranța cetățenilor, prevenirea și combaterea infracțiunilor de natură economică,  precum și alte aspecte de natură penală și contravențională.

La acțiune au participat șapte polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, doi ofițeri din cadrul Autorității Navale Române și trei polițiști din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Tulcea.

Datorită specificului legislativ, ofițerii de port din cadrul Autorității Navale Române, potrivit competențelor, au identificat și oprit ambarcațiuni pe șenalul navigabil, iar polițiștii au verificat legalitatea documentelor ambarcațiunilor și a participanților la traficul naval.

În cadrul  acțiunii, polițiștii tulceni au verificat 18 ambarcațiuni și au aplicat 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

De asemenea, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea au discutat cu turiștii și conducătorii de ambarcațiuni, fiindu-le prezentate norme de prevenire și măsuri de siguranță pe care trebuie să le adopte pentru prevenirea victimizării.

Sursă foto: IPJ Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii