Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:56 17 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Locală Cantități însemnate de deșeuri, descoperite în Portul Tomis

ro

24 Nov, 2020 18:41 974 Marime text
  • Au fost identificate cantități însemnate de deșeuri, în Portul Tomis.

Direcția Generală Poliția Locală desfășoară permanent acțiuni în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare privind ocuparea domeniului public.

În timpul desfășurării campaniei de curățenie inițiate de Primăria Municipiului Constanța, lucrătorii Direcției Gestionare Servicii Publice
și reprezentanții operatorului de salubritate au identificat în Portul Tomis cantități însemnate de deșeuri.

Terenul aparține municipalității, acesta s-a întors în patrimoniul orașului Constanța, conform Deciziei Înaltei Curți de Justiție și Casație nr. 32/2019. O parte din acest teren este ocupată abuziv fără a deține niciun contract de Asociația pentru Pescuit, Agrement și Scufundări Autonome în Marea Neagră „Albatrosul", motiv pentru care Direcția Generală Poliția Locală i-a notificat să facă demersurile pentru a intra în legalitate. Situația s-a perpetuat de-a lungul anilor din cauza faptului că terenul a fost în proprietate privată iar municipalitatea nu a putut întreprinde demersurile necesare pentru a elibera și igieniza terenul, precizează Poliția Locală.


Zona a fost ecologizată de reprezentanții municipalității.   

Reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală au adus la cunoștință asociației faptul că un teren aparținând domeniului public al UAT Constanța poate fi ocupat, conform OUG 57/2019 privind Codul Administrativ, motiv pentru care reprezentanții asociației au fost rugați fie să elibereze terenul, fie să se îndrepte către direcția de resort din cadrul Primăriei pentru a intra în legalitate.

Amplasarea pe domeniul public a oricăror obiecte se realizează în urma încheierii unor contracte de vânzare-cumpărare, închiriere sau concesiune.

Sursă foto: Primăria Municipiului Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Radu Tiberiu Emil 24 Nov, 2020 21:20 Daca va documentati putin, nu ar fi nevoie sa apelati la un comunicat comun al primariei fara a avea si opinia asociatiei. Tot municipalitatea (Administratia Mazare) a fost cea care le-a distrus cabinele in 2002 fara a avea la orizont vreun proiect! O precaritate de 18 (optisprezece) ani ce putea sa creeze? Si de ce abuziv?! Asociatia are trecut in statut sediul in Portul Tomis!!! Are ca obiect de activitate bazarea PERMANENTA a ambarcatiunilor si a cabinelor la cheu. Iar bunurile pescarilor (cate au mai ramas) sunt depozitate pe teren inainte ca acesta sa intre in patrimoniul orasului.