Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:34 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Părintele Patriarh Daniel a deschis lucrările Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei

ro

20 May, 2021 21:53 1559 Marime text
  • Părintele Patriarh Daniel a deschis în această seară lucrările Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei, conform basilica.ro.

Ședința sinodala a avut loc în preajma sărbătorii Sfinților Împărați Constantin și Elena, hramul Catedralei Patriarhale, fiind o ocazie „să aducem mulțumire lui Dumnezeu pentru ajutorul oferit” într-o perioadă de mari încercări pentru țară și întreaga lume, a transmis Patriarhul Daniel.

Pe agenda lucrărilor s-a aflat aprobarea textului slujbei Sfântului Nichifor cel Lepros. Pomenit în data de 4 ianuarie, acesta s-a bucurat de „o popularitate deosebită mai ales în timpul pandemiei”, a remarcat Părintele Patriarh, „întrucât el a suferit de lepră și a fost răbdător și milostiv și smerit și Dumnezeu i-a dat darul vindecării celor bolnavi”.

Ierarhii din Mitropolia Munteniei și Dobrogei au discutat și probleme de ordin administrativ.

Toate aceste subiecte de pe ordinea de zi arată bogăția și complexitatea lucrărilor, activităților eparhiilor, a subliniat Preafericirea Sa.


Mitropolia Munteniei și Dobrogei are sediul in București, iar mitropolitul ei este totodată arhiepiscop al Bucureștilor și patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane.

Din componența Mitropoliei Munteniei și Dobrogei fac parte arhiepiscopiile Bucureștilor, Târgoviștei, Tomisului, Argeșului și Muscelului, Buzăului și Vrancei, respectiv a Dunării de Jos, precum și episcopiile Sloboziei și Călărașilor, Alexandriei și Teleormanului, respectiv ale Giurgiului și Tulcii.

Sursa foto: basilica.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii