Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:28 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Numărul persoanelor cu contract de muncă a scăzut cu 14.000 în luna mai, comparativ cu perioada similară din 2019

ro

16 Jun, 2020 16:50 1247 Marime text
  • Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, că numărul persoanelor cu contract de muncă a scăzut cu 14.000 în luna mai, comparativ cu perioada similară a anului trecut, scrie Agerpres.

"Foarte mulţi analişti, lideri politici din Opoziţie au prevăzut apocalipsa în domeniul pieţei muncii: un şomaj înspăimântător. Chiar am fost acuzaţi de faptul că nu am luat măsuri. Am să vă dau numai câteva date. Pe luna mai, numărul de cetăţeni cu contracte de muncă - nu numărul de contracte de muncă - numărul de cetăţeni cu contract de muncă pe luna mai a anului 2020 a fost mai mic cu doar 14.000 faţă de numărul de români cu contracte de muncă în luna mai 2019, în condiţiile în care aprilie, mai şi iunie sunt lunile în care este estimat să se atingă impactul cel mai mare al crizei economice. Cu toate astea, măsurile pe care le-am adoptat au apărat locurile de muncă ale românilor, iar lucrul ăsta este demonstrat de date, de cifre", a susţinut prim-ministrul, în debutul şedinţei de Guvern.

El a menţionat că peste un milion de români au beneficiat de şomaj tehnic şi aproximativ 70.000 de persoane fizice autorizate de forme de indemnizaţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii