Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:22 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Monumentele istorice din Constanţa, în atenţia CCINA

ro

04 Oct, 2012 01:00 1891 Marime text
Grupul de iniţiativă, format din Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare, Federaţia Naţională a Sindicatelor Şoferilordin România - Filiala Constanţa, Sindicatul Şoferilor - Taximetristul, Sindicatul Liber al Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu, Patronatul Naţional al Femeilor de Afaceri din Întreprinderile Mici şi Mijlocii, Asociaţia Oamenilor de Afaceri Creştini - Ortodocşi, Liga Consilierilor Juridici, Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură, Patronatul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Centrul BU.RO COOP, Sindicatul Liber al Cadrelor Didactice şi TESA al Universităţii Ovidius, Sindicatul Camera Veterinarilor, Sindicatul Asistenţei Sociale şi Protecţia Copilului, Asociaţia Viitorul pentru toţi, cu sprijinul Asociaţiei Naţionale a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România, organizează, pe 5 octombrie, în Sala de Protocol a Casei de Cultura a Sindicatelor, audierea publică „Monumente istorice din Constanta, Soluţii de finanţare pentru reabilitare".

Evenimentul urmăreşte punerea în dezbatere publică în cadrul căreia se va ridica problematica monumentelor simbol al Constanţei, care au rămas în paragină. Evenimentul se adresează mediului de afaceri constănţean, patronatelor locale, ONG -urilor de profil, precum şi reprezentanţilor autorităţilor publice locale.

La audierea publică va fi prezentată situaţia actuală a monumentelor simbol ale judeţului, priorităţile de intervenţie şi direcţiile în care se poate acţiona pentru protejarea patrimoniului cultural, metode şi mijloace de promovare şi finanţare.

Participanţii la dezbatere vor identifica posibilităţile de introducere în bugetul Consiliului loca şi cel judeţean a sumelor necesare reabilitării celor mai importante monumente din Constanţa. De asemenea, se vor căuta soluţii pentru reabilitarea acestora în următorii doi ani.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii