Modernizat parțial ultima dată în 2009 Palace Hotel din Constanța este în continuare de vânzare. Prețul la cerere!
Modernizat parțial ultima dată în 2009: Palace Hotel din Constanța este în continuare de vânzare. Prețul
21 Nov, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
1409
Marime text
- În 2016, proprietarii hotelului Palace, Ion Ilie, Anca Maria Ilie, Stelian Ion Ilie, Şerban Mihai Ilie, Ioan Niculae Boată şi Victoria Ştefania Minona Verhuven au solicitat şi obţinut, de la Primăria municipiului Constanţa, Autorizaţia de construire nr. 1793 - „Executarea lucrărilor de primă urgenţă la imobilul S+D+P+3etaje - alimentaţie publică şi hotel“
- Întins pe o suprafață totală de aproape 7.000 de mp, Hotelul Palace are trei etaje și 99 de camere
- Imobilul a fost modernizat parțial ultima dată în 2009
- Impresionanta sa monumentalitate neoclasică franceză, diversitatea citatelor, bazate în principal pe tradiția mediteraneană, au dat Hotel Palace, aparținând categoriei modernității și nu tradiționalismului”, potrivit www.sothebysrealty.com.
Potrivit anunțului postat pe site-ul agenției imobiliare Sotheby's International Realty, hotelul Palace din Constanța este în continuare de vânzare.
Prețul este disponibil la cerere, potrivit site-ului.
Vă reamintim că în 2016, proprietarii hotelului Palace, Ion Ilie, Anca Maria Ilie, Stelian Ion Ilie, Şerban Mihai Ilie, Ioan Niculae Boată şi Victoria Ştefania Minona Verhuven au solicitat şi obţinut, de la Primăria municipiului Constanţa, Autorizaţia de construire nr. 1793 - „Executarea lucrărilor de primă urgenţă la imobilul S+D+P+3etaje - alimentaţie publică şi hotel“. Reabilitarea însă nu a mai avut loc.
Întins pe o suprafață totală de aproape 7.000 de mp, Hotelul Palace are trei etaje și 99 de camere.
Imobilul a fost modernizat parțial ultima dată în 2009.
Hotelul Palace, un monument istoric de importanță națională este situat în Constanța, pe strada Remus Opreanu numerele 5-7.
În prezent, imobilul se află în stare de degradare, deși clădirea are un potențial turistic important și are nevoie de investiții majore pentru a fi renovat.
În vara acestui an, atât Ministerul Culturii cât și Primăria Constanța au transmis că nu vor exercita dreptul de preempțiune pentru cumpărarea imobilului.
„Inaugurat la 12 iulie 1914, Hotelul Palace a avut încă de la început luxul necesar categoriei sale privilegiate.
Încă de la început și datorită naturii contractuale a construcției sale (pentru a găzdui, la statutul necesar, pe cei dispuși să joace sume apreciabile la cazinou), Hotelul Palace a avut cele mai elegante facilități: 250 de camere sau apartamente, lumină electrică, apă caldă și rece în fiecare cameră, băi la fiecare etaj, lifturi pentru persoane și bagajele lor, holuri, sală de corespondență, cameră de fumat, fabrică de gheață, serviciu omnibus-auto și renumitul restaurant cu bucătărie româno-franceză.
Prin sumele urmate pentru a fi investite, construcția hotelului a fost una dintre cele mai importante clauze ale contractului, în oferta lui Alphonse Heitz (care urmează să fie returnată municipalității după 6 ani de funcționare), hotelul devine realitate (pentru uz propriu) prin eforturile Baronului Edgard de Marçay și ale Societății Marilor Unități, deși impedimentele și amânările nu lipsesc în stilul balcanic autentic. Situat în "cel mai pitoresc loc de pe țărmul Mării Negre", hotelul este construit în stilul eclectic specific Rivierei Franceze.
Fațada principală, proiectată simetric și monumental, ca întreaga clădire, are de fapt ca element central intrarea, flancată de două console mari, prevăzute în partea superioară cu ghirlande de tip Imperiu.
Fiecare nivel este individualizat: ferestrele de la parter au un arc ușor arcuit, primul etaj alternează balcoane cu feronerie și zidărie, etajul al doilea are o serie ritmică de balcoane cu feronerie pe console, următoarele niveluri sunt separate printr-o friză cu val grecesc, iar ferestrele semicirculare ale ultimului nivel cu balcoane mici și aceeași feronerie, sunt flancate de console masive.
Fațada dinspre mare este mai înaltă, deoarece hotelul urmează panta țărmului, introduce un element asimetric prin scara care ajunge la nivelul cheii. Impresionanta sa monumentalitate neoclasică franceză, diversitatea citatelor, bazate în principal pe tradiția mediteraneană, au dat Hotel Palace, aparținând categoriei modernității și nu tradiționalismului”, potrivit www.sothebysrealty.com.
Citește și:
Ministerul Culturii nu-și exercită dreptul de preempțiune pentru achiziționarea hotelului Palace din Constanța (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii