Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:37 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Apărării Naţionale, față în față cu cu secretarul american al apărării. Ce subiecte au dezbătut

ro

12 Feb, 2020 22:55 1372 Marime text

Miercuri, 12 februarie, în marja Reuniunii miniştrilor apărării din statele membre ale NATO, a avut loc întâlnirea ministrului român al apărării, Nicolae-Ionel Ciucă, cu secretarul american al apărării, Mark T. Esper.

Întâlnirea celor doi demnitari a reprezentat o oportunitate deosebită pentru a discuta principalele subiecte de cooperare cu SUA, atât din perspectivă bilaterală, cât și în context aliat.

Discuţiile purtate au evidenţiat ritmul dinamic al Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite, precum şi perspectivele de intensificare a cooperării în domeniul apărării, ca elemente esenţiale pentru asigurarea securităţii ţării noastre şi a stabilităţii în regiune.

Principalele direcții de acțiune vizate sunt asigurarea unei prezenţe sporite a forțelor militare americane pe teritoriul național și în regiunea Mării Negre, dezvoltarea cooperării tehnico-militare, intensificarea programului de exerciții desfășurate pe teritoriul României, în cadru aliat și bilateral cu forțele SUA, cu obiectivul general de consolidare a prezenţei şi vizibilităţii NATO pe segmentul sudic al flancului estic.

De asemenea, întrevederea a prilejuit o bună oportunitate de evidenţiere, de către partea americană, a contribuţiei României la eforturile de partajare echitabilă a responsabilităţilor, pe toate dimensiunile sale: resurse alocate, capabilităţi dezvoltate şi participare la operaţiuni, misiuni şi activităţi aliate.
         
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii