Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:26 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Cercetării anunță finanțarea cu 182,2 milioane de lei a proiectelor ce presupun implementarea unor tehnologii de ultimă generație

ro

25 Jan, 2024 16:40 664 Marime text
Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării anunță finanțarea cu 182,2 milioane de lei a proiectelor ce presupun implementarea unor tehnologii de ultimă generație în 25 de tematici de cercetare-dezvoltare, care acoperă o arie largă de sectoare de activitate precum industria, spațiul extraatmosferic, apărarea, afacerile interne, agricultura și biodiversitatea.

Iată detaliile:

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) finanțează cu 182,2 milioane de lei proiecte ce presupun implementarea unor tehnologii de ultimă generație în 25 de tematici de cercetare-dezvoltare care acoperă o arie largă de sectoare de activitate precum industria, spațiul extraatmosferic, apărarea, afacerile interne, agricultura și biodiversitatea.

Finanțarea este asigurată prin Planul Național pentru Cercetare, Dezvoltare și Inovare 2022-2027 (PNCDI IV), programul 5.6 – Provocări, subprogramul 5.6.3. – Soluții.

„Investim peste 180 de milioane de lei pentru a dezvolta aplicații bazate pe cele mai noi tehnologii, precum senzori de înaltă performanță pentru observarea obiectelor artificiale din proximitatea Pământului sau servicii de analiză și evaluare a spațiului extraatmosferic. Totodată, proiectele selectate prin această linie de finanțare contribuie la implicarea României în programul european destinat comunicațiilor securizate, prin consolidarea componentelor naționale și alcătuirea unei arhitecturi de sistem, pentru a asigura continuitatea activităților naționale și tranziția la Secure Connectivity”, a precizat Bogdan Ivan, ministrul Cercetării.

Procedura de finanțare este derulată prin Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), iar perioada de implementare a proiectelor este cuprinsă între 24 și 36 de luni de la data semnării contractelor de finanțare.

Finanțarea vizează proiecte care au ca scop oferirea de soluții inovative sub formă de produs, serviciu sau proces de fabricație, ca răspuns la provocări specifice identificate de sectorul public.

Acest tip de proiecte din cadrul PNCDI IV este finanțat prin competiții de tip “top-down”, licitație restrânsă. Mai mult detalii sunt disponibile la adresa https://uefiscdi.gov.ro/pncdi-iv.



Citește și:

11 domenii ştiinţifice pentru care se acordă premiile de câte 300.000 de leiMinisterul Cercetării anunţă lansarea competiţiei pentru Gala Cercetării Româneşti – Ediţia 2024!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii