Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:13 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mărțișorul prin ochii ofițerilor de securitate CNSAS reflectă asupra tradiției și angajamentului (FOTO)

ro

01 Mar, 2024 16:52 557 Marime text
Într-o postare recentă pe rețelele sociale, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității - CNSAS aduce un omagiu tradiției românești a oferirii mărțișorului în prag de primăvară.

Pe lângă această tradiție plină de culoare și semnificație, CNSAS rememorează și un aspect mai puțin cunoscut: efortul ofițerilor de securitate de a alege mărțișoare pentru doamnele și domnișoarele cu care interacționau în munca lor.

Iată postarea de pe pagina de socializare a Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității - CNSAS:

Mărrțișorul, prilej de cheltuieli operative 

Ştim cu toţii cât de dificil este, uneori, să găsim mărţişorul perfect pentru mamă, soţie, iubită, fiică, colege sau amice. De cele mai multe ori, ne confuntăm cu o adevărată provocare, dar una de care ne bucurăm cu toţii în fiecare an.

Suntem siguri că tot o provocare era și pentru ofițerii de securitate care alegeau, de Mărțișor, să își arate prețuirea pentru doamnele și domnișoarele cu care interacționau în munca de securitate. Cu atât mai mult cu cât „bugetul” pe care îl alocau făcea parte din categoria „cheltuielilor informative speciale”.

Revenind în timpurile noastre, vă dorim, dragi @urmăritoare, o primăvară frumoasă şi sperăm să primiţi cât mai multe flori şi mărţişoare cât mai speciale din partea celor care vă preţuiesc cu adevărat şi nu aşteaptă nimic în schimb de la voi. Cu atât mai puţin note informative.


foto: Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității - CNSAS

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii