Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:52 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Militarii români, solidari cu militarii belgieni răniți în urma exploziei de luna trecută

ro

24 Feb, 2020 09:11 1542 Marime text
Militarii detașamentului Carpathian Pumas din Mali s-au alăturat duminică, 23 februarie, inițiativei militarilor belgieni din Baza Camp Castor și au luat parte la o competiție de alergare în teren variat, cu formația, pe distanța de 3 km, îmbrăcați în ținută și purtând cu ei tricolorul, transmite MApN, printr-un comunicat de presă.

Inițiativa militarilor belgieni a reprezentat un semn de solidaritate cu colegii lor, răniți în luna ianuarie în atacuri cu dispozitive explozive improvizate (ultimul având loc cu exact o lună în urmă).

La competiție au participat, de asemenea, militari ai mai multor contingente din cadrul Misiunii Multidimensionale Integrate ONU de Stabilizare în Republica Mali, printre care s-au numărat cei din Germania, Lituania sau Salvador.

,,Noi suntem alături de militarii belgieni. Ne amintim că am realizat evacuarea medicală a celor răniți în teren și că de noi a depins transportul lor spre spital. Indiferent de ce națiune ar fi fost vorba, noi am fi reacționat imediat pentru extragerea victimelor’’, a spus maiorul Vladimir Zahiu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii