Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:20 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mamaia, gazda luxului Maşini de colecţie, vinuri, şampanie şi obiecte sportive memorabile, scoase la licitaţie (galerie foto)

ro

23 Aug, 2012 02:15 6326 Marime text
masini_colectie.jpgCobra, Mercedes Benz, Morgan, Cadillac El Dorado, 44 MG B, Morgan Plus 4, Austin Hearley, Triumph Spitfire, Porche 914, Jeep Wyllis, Ferrari, Buick Super 8 coupe, Ford Mustang, Schoda, Lincoln Continental - sunt câteva dintre cele 20 de maşini de colecţie, care îşi vor tura motoarele la maximum pe 26 august, în cadrul primei Licitaţii de Maşini de Colecţie, o premieră pentru România, un eveniment inedit, organizat de Artmark în numele celor mai virile pasiuni.

Astfel, mâine, începând cu ora 18.00 va avea loc demonstraţia privată a maşinilor, la care sunt invitate peste 100 de persoane publice cunoscute. Vineri, între orele 18.00 şi 02.00, constănţenii şi turiştii sunt invitaţi la expoziţia licitaţiei maşinilor de colecţie. Licitaţia propriu-zisă va fi deschisă duminică, începând cu ora 20.30. Tot atunci se va desfăşura şi licitaţia obiectelor de sport

masini_2.jpg„Memorabilia", dar şi cea a şampaniei şi a vinurilor de colecţie. Potrivit lui Alexandru Bâldea, reprezentat al societăţi Artmark, vort fi licitate 20 de maşini de colecţie, unele dintre ele datând cu anul de fabricaţie 1941. „Preţurile de pornire al licitaţiei la maşini este cu 30% mai mic decât preţul pieţei. Cel mai mic preţ de pornire este 4000 de euro, cel mai mare 125.000 euro. Dar la licitaţie, unele dintre aceste maşini pot fi vândute şi cu 3000.000 de euro", a declarat Alexandru Bâldea. Printre maşinile colecţiei se numără Cobra Cadillac El Dorado (1964), 44 MG B (1971), Morgan ( 1960), Austin Hearley (1963), Mercedes 280 L (1970), Triumph Spitfire (1967), Porsche (1974), Jeep Wyllis (fabricat în 1948), Buick Super 8 Coupe (1941), Ford Mustang (1986, Cadilla Sedan de Ville (1962), Lincoln Continental (1947). Printre foştii proprietari ai acestor maşini de colecţie se numără: Gerard Depardieu, Clint Eastwod, Brigite Bardot, John Travolta, Elvis Presley, generalul Dwight Eisenhower), Michael Schumacher, Papa Ioana al XXIII-lea, Regele paul al Greciei Louz, Frank Lloyd Wright, JF Kennedy, Gary Grant, Jim Morisson.

BMW-ul Regelui Mihai I şi Ferrari-ul condus de Schumacher - printre maşinile expuse

masini_3.jpgCel mai puternic automobil şi cu o istorie fascinantă este BMW-ul care a aparţinut Regelui Mihai I. Extrem de apreciat de către Majestatea Sa, conducător auto cu o vastă experienţă, modelul BMW 760Li a fost limuzina oficială cu care a făcut mai multe călătorii în ţară şi în străinătate. Maşina se află în stare excelentă, având toate sistemele de siguranţă şi confort, inclusiv sistem de navigaţie, televizor, frigider. Preţul de pornire este de 12.000 de euro. Un alt automobil pentru care vor licita foarte mulţi pasionaţi de automobilism este monopostul Ferrari F399, condus de Michael Schumacher la mondialele din 1999. În acel an, bolidul a adus casei din Maranello titlul mondial la constructori. Exemplarul este în stare excelentă, nu rulează pe şosea, şi este construit pe un şasiu de carbon. Monopostul dispune de toate elementele de suspensie, roţi independente cu bare stabilizatoare activate de tiranţi, sistem de frânare, de asemenea, independent pe fiecare roată, cu discuri de carbon şi de un sistem de propulsie controlat de o cutie de viteze secvenţială cu 7 trepte, amplasată longitudinal. Preţul de pornire este de 125.000 de euro. Un model celebru îndrăgit de-a lungul timpului este Lincoln Continental, maşina lui Don Vito Corleone din filmul „Naşul/The Godfather" regizat de Francis Ford Coppola. Modelul scos la vânzare este fabricat în 1947 şi este în stare tehnică bună. Preţul de pornire este de 15.000 de euro. Pasionaţii de filme şi maşini puternice vor fi interesaţi şi de Jeep-ul Wyllis. Fabricat în 1948, modelul l este dotat cu remorcă militară MB-T şi mitralieră tip M2, iar preţul său de pornire pleacă de la 4.000 de euro.

Obiecte sportive şi vinurile restaurantului Heritage, alături de bijuteriile pe patru roţi

Licitaţia de Maşini de Colecţie adaugă încă două surprize celor care se vor afla la clubul Fratelli din Mamaia în 26 august: Licitaţia Sports Memorabilia şi Licitaţia de Şampanii şi Vinuri de Colecţie. Artmark deschide jocurile cu torţa olimpică din timpul Olimpiadei din 1972, preţ de pornire 350 de euro. Spectaculoasa torţă a fost folosită la trecerea flăcării olimpice pe teritoriul României, în deschiderea Jocurilor Olimpice de la Munchen, 1972. Pentru România, Jocurile Olimpice de la Munchen au însemnat noi medalii de aur pentru Ivan Patzaichin (caiac canoe), Gheorghe Berceanu şi Nicolae Martinescu (lupte greco-romane). Vinurile de colecţie vor completa cu fast seara dedicată triumfului - 194 de sticle. Colecţia de vinuri roşii a restaurantului Heritage include vinuri cu renume precum Château Lafite, Château Pontet Canet, Château Calon Segur, Châteauneuf-du-Pape, Domaine Faiveley, precum şi cognac Hennessy Richard. Preţ de pornire 6.000 de euro. Imediat după, va fi licitată impresionanta Colecţie de vinuri albe a restaurantului Heritage, cu preţ de pornire 1.200 euro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii