Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:20 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Secretarul de stat Luca Niculescu, la Conferința internațională privind ajutorul umanitar acordat civililor palestinieni din Fâșia Gaza

ro

09 Nov, 2023 21:56 809 Marime text
Foto: Facebook/MAESecretarul de stat pentru procesul de aderare a României la OCDE Luca Niculescu a participat joi, 9 noiembrie 2023, la Conferința internațională privind ajutorul umanitar acordat civililor palestinieni din Fâșia Gaza, co-organizată de Franța și Cipru.

Potrivit MAE, oficialul român a salutat inițiativa celor două state organizatoare ca răspuns la înrăutățirea situației umanitare din enclavă și a subliniat prioritatea protecției civililor din Fâșia Gaza afectați de criza umanitară, inclusiv prin crearea de pauze și coridoare umanitare și acordarea de sprijin umanitar substanțial.

„Secretarul de stat român a informat cu privire la răspunsul umanitar rapid al României, respectiv aprobarea unei donații de mai mult de 230 de tone de bunuri și produse logistice pentru populația civilă din Fâșia Gaza.
În acest context, a făcut apel la o bună coordonare la nivel internațional în vederea ameliorării situației umanitare din Fâșia Gaza. De asemenea, a subliniat importanța unor demersuri comune menite să conducă la identificarea unui orizont politic.
La eveniment au fost invitați să participe reprezentanți ai statelor membre UE, ai instituțiilor europene, ai statelor și organizațiilor regionale, ai statelor și organizațiilor G20, ai agențiilor ONU și organizațiilor internaționale relevante, ai principalelor ONG-uri care operează în Fâșia Gaza“ - au mai precizat reprezentanții MAE.

Citește și: 

A fost reluat tranzitul pentru persoane prin punctul de trecere Rafah! 51 de cetățeni români vor fi repatriați
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii