Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:00 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE A fost reluat tranzitul pentru persoane prin punctul de trecere Rafah! 51 de cetățeni români vor fi repatriați

ro

09 Nov, 2023 14:26 776 Marime text
Foto: PixabayÎn continuarea informațiilor privind demersurile pentru evacuarea din Fâșia Gaza a cetățenilor români și membrilor de familie care au solicitat acest lucru, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, potrivit informațiilor din teren, punctul de trecere a frontierei Rafah a fost redeschis, fiind reluat tranzitul pentru persoane.

Potrivit MAE, astăzi vor continua procedurile de evacuare pentru cetățenii statelor care primiseră, pentru data de 8 noiembrie a.c., permisiunea autorităților israeliene și egiptene de a tranzita punctul de trecere Rafah către Republica Arabă Egipt (R.A.Egipt), inclusiv pentru cei 51 de cetățeni români și membri de familie.

„Echipele consulare mobile din cadrul Celulei de Criză MAE vor realiza demersuri pentru evacuarea în Egipt a grupului de români menționat mai sus, pe parcursul zilei de astăzi, cu respectarea tuturor procedurilor specifice impuse, având în vedere că aceștia au fost informați de către reprezentanții Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah.

Totodată, echipele consulare mobile vor asistență și protecție consulară specifică atât în punctul de trecere a frontierei Rafah, cât și pe durata transferului până la Cairo, de unde vor fi transportați în România.

Oficiul de Reprezentare al României la Ramallah rămâne în contact permanent cu ceilalți cetățeni români și membri de familie care au solicitat evacuarea din Fâșia Gaza.

De asemenea, Celula de Criză Interinstituțională, prin intermediul misiunilor diplomatice ale României la Cairo și Tel Aviv, continuă dialogul cu autoritățile egiptene și israeliene până la finalizarea operațiunilor de evacuare“ - au mai precizta reprezentanții MAE.

Citește și: 

MAEEvacuarea celor 51 de cetăţeni români şi membri de familie din Fâşia Gaza, amânată
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii