Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:56 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lista drogurilor interzise, actualizată. Care sunt cele cinci substanţe noi intrate sub incidenţa legii

ro

01 May, 2019 00:00 5336 Marime text
Ministerul Afacerilor Interne a publicat în transparenţă decizională un proiect de lege pentru completarea Legii nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului ilicit de droguri. Mai exact, se propune introducerea a cinci substanţe noi în lista naţională de droguri interzise spre consum.
 
În pofida eforturilor autorităţilor statului, se constată, în continuare, proliferarea traficului şi consumului de droguri, precum şi creşterea numărului şi a frecvenţei cu care aceste substanţe ajung să fie traficate şi consumate în România.
 
Totodată, s-a constatat faptul că pentru eficientizarea măsurilor de prevenire, control şi combatere (care includ interzicerea sau instituirea unor măsuri speciale privind orice operaţiuni legate de droguri) a acestor fenomene în vederea protejării sănătăţii populaţiei de acţiunile nocive ale substanţelor psihoactive, este necesară actualizarea constantă a substanţelor înscrise în tabelele-anexă la Legea nr.143/2000.
 
Prin proiectul de act normativ se propune completarea anexei la Legea nr.143/2000, cu un număr de 5 substanţe noi cu efect psihoactiv, respectiv:
- N-fenil-N-[1-(2-feniletil)piperidin-4-il]furan-2-carboxamidă (furanilfentanil);
- N-(1-amino-3,3-dimetil-1-oxobutan-2-il)-1-(ciclohexilmetil)-1H-indazol-3-carboxamidă (ADB-CHMINACA);
- 1-(4-cianobutil)-N-(2-fenilpropan-2-il)-1H-indazol-3-carboxamidă (CUMYL-4CN-BINACA);
- N-fenil-N-[1-(2-feniletil)piperidin-4-il] ciclopropanecarboxamidă (ciclopropilfentanil);
- 2-metoxi-N-fenil-N-[1-(2-feniletil)piperidin-4-il]acetamidă (metoxiacetilfentanil).
 
Prin adoptarea acestui act normativ, se urmăreşte consolidarea cadrului normativ naţional în domeniul controlului substanţelor psihoactive, dar şi armonizarea legislaţiei naţionale cu legislaţia europeană în domeniu.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii