Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitaţia pentru Muzeul de Istorie. A fost extins termenul-limită pentru depunerea ofertelor

ro

18 Feb, 2020 00:00 1592 Marime text

Veşti bune pentru cei ce îşi doresc să revadă Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa reabilitat. Autorităţile au decis prelungirea termenului până la care pot fi trimise oferte de către afaceriştii interesaţi de contractul pentru salvarea edificiului. Termenul-limită iniţial urma să expire în cursul după-amiezii de ieri.


După ce o primă licitaţie pentru atribuirea contractului privind reabilitarea şi punerea în valoare a Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa a fost anulată pe fondul unor neînţelegeri între autoritatea contractantă şi ofertanţi, o a doua procedură a fost deschisă la începutul acestui an. Iniţial, termenul-limită stabilit pentru contractul pus la bătaie de Consiliul Judeţean Constanţa, a cărui valoare se ridică la 13.132.373,33 de lei, era data de 17 februarie, urmând ca ofertele să fie deschise la ora 15.00.


Potrivit Eratei nr. EN10156592, termenul-limită pentru depunerea ofertelor a fost decalat pentru data de 25.02.2020.
 

Date oficiale despre licitaţie


Conform datelor oficiale, obiectul achiziţiei constă în atribuirea unui contract de „Servicii de proiectare (PT+DDE), Servicii de asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţie lucrări aferent Proiectului «Reabilitarea Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa», Cod SMIS 116053 finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 5 - Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiţie 5.1 - Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural, Operaţiunea: «Impulsionarea dezvoltării locale prin conservarea, protejarea şi valorificarea patrimoniului cultural şi a identităţii culturale»“.


Licitaţia este organizată de Consiliul Judeţean Constanţa, fiind finanţată din fonduri europene.
Cerinţele specifice sunt prezentate în caietul de sarcini şi documentaţia tehnico-economică aprobată, pusă la dispoziţie de autoritatea contractantă. Totodată, se arată că „termenul-limită în care autoritatea contractantă va răspunde în mod clar şi complet tuturor solicitărilor de clarificare/informaţiilor suplimentare este de şase zile înainte de termenul stabilit pentru depunerea ofertelor, în măsura în care aceste solicitări vor fi adresate în termenul prevăzut la Secţiunea I.3. din Fişa de date, respectiv 14 zile înainte de data-limită de depunere a ofertelor“.
 

Singura ofertă, respinsă


Aşa cum arătam în ediţiile trecute, la licitaţia anterioară pentru contractul privind reabilitarea MINA a fost depusă o singură ofertă, din partea asocierii Actaeon Invest (lider de asociere), Research Consorzio Stabile Societa Consortile A.R.L. Napoli şi Princer SA. Oferta a fost refuzată de către autoritatea contractantă, dar afaceriştii s-au adresat Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor, care a obligat CJC să reanalizeze oferta.


Totuşi, nici în urma reanalizării părţile nu au ajuns la un numitor comun, iar licitaţia a fost anulată, în noiembrie 2019. La începutul acestui an, Consiliul Judeţean Constanţa a publicat un nou anunţ privind reluarea procedurii de atribuire. Termenul-limită pentru această nouă procedură se va încheia pe data de 25 februarie, la ora 15.00, urmând ca tot atunci să aibă loc şi deschiderea ofertelor depuse.
 

Citeşte şi:

Un nou an, o nouă încercare de a reabilita Muzeul de Istorie. Care este data-limită pentru depunerea ofertelor

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii