Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:26 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legea a fost promulgată Delegaţiile străine prezente în România pe durata exercitării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, însoţite de Poliţia Rutieră (document)

ro

07 Jan, 2019 00:00 1473 Marime text
Pe data de 3 ianuarie 2019, preşedintele României a promulgat, prin decretul numărul 3 din anul 2019, iniţiativa legislativă prin care au fost instituite măsuri privind însoţirea cu autovehicule ale Poliţiei Rutiere din cadrul Poliţiei Române a şefilor de delegaţii străine în perioada de exercitare a preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene 2019.
 
Astfel, conform legislaţiei în vigoare, până la aprobarea prezentei legi, Poliţia Rutieră asigura însoţirea anumitor categorii de demnitari români sau oficialităţi străine cu funcţii similare ale acestora, după cum urmează: preşedintele României, preşedintele Senatului, preşedintele Camerei Deputaţilor, prim-ministrul Guvernului.
 
În situaţii deosebite, care impun deplasarea în regim de urgenţă, pot beneficia de însoţirea cu echipaje ale Poliţiei Rutiere şi miniştrii din Guvernul României sau omologi din străinătate aflaţi în vizită oficială în România, precum şi şefii misiunilor diplomatice acreditaţi în România, cu ocazia depunerii scrisorilor de acreditare.
 
Astfel, cu prezenta lege, s-a reglementat asigurarea însoţirii pe drumurile publice în beneficiul şefilor delegaţiilor străine care vor participa la reuniunile ministeriale ale Consiliului Uniunii Europene, cu unul sau mai multe autovehicule ale Poliţiei Rutiere din cadrul Poliţiei Române. Prin derogare de la prevederile art. 61 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului. nr.195 din anul 2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, coloana de vehicule care asigură deplasarea şi însoţirea şefului de delegaţie străină are regim de circulaţie prioritară.
 
Cuantumul impactului financiar al acestui proiect a fost aproximat la suma de 1.037.000 de lei, reprezentând costurile generale de carburant şi plata orelor lucrate în afara programului de lucru. Banii vor fi alocaţi din bugetul pe anul 2019.
 
În secţiunea „Documente” puteţi vizualiza legea promulgată de către preşedintele României.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii