Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

[!] Italia a introdus, temporar, controalele la frontiera

ro

03 Jul, 2009 10:42 1382 Marime text
vama.jpgÎn vederea asigurării securităţii lucrărilor Summit-ului G8, ce se va desfăşura în localitatea L'Aquila, Italia, în perioada 10-12 iulie 2009, autorităţile italiene au introdus, temporar, controalele de frontieră la toate graniţele interne.

Consiliul Uniunii Europene a informat Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră Române că, în conformitate cu legislaţia Schengen, autorităţile italiene vor efectua controale punctuale la frontieră, până la data de 15.07.2009, pe baza analizei de risc.

Introducerea controalelor la frontierele Italiei nu afecteaza regimul călătoriilor cetăţenilor români care intenţionează să se deplaseze in Spaţiul Schengen şi, implicit, pe teritoriul statului italian.

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră reaminteşte cetăţenilor români care se deplasează în străinătate că una dintre cele mai importante responsabilităţi este respectarea legislaţiei statului în care se află, precum şi scopul pentru care li s-a acordat dreptul de a intra şi, după caz, de a rămâne pe teritoriul ţării respective, în condiţiile stabilite prin legislaţia acestuia sau prin documentele internaţionale încheiate cu România.

Serviciul Presă şi Comunicare din cadrul
Inspectoratului General al Poliţiei de Frontiera
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii