Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Islazul şi culturile agricole din zona bălţii Oltina s-au inundat Gheorghe Chirciu - „Am luat legătura cu autorităţile”

ro

18 Feb, 2014 00:00 3392 Marime text
Odată cu topirea zăpezii, islazul comunei Oltina s-a inundat. De suferit au şi terenurile agricole din zona bălţii. Potrivit primarului Gheorghe Chirciu de vină este nivelul crescut al apei, ce depăşeşte cota maximă acceptată. „Iar ne-am inundat. Nivelul apei din baltă a crescut cu 1,70 metri peste nivelul maxim acceptat de cei de la Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL). În loc de un nivel de retenţie de 8 metri rMB, ne confruntăm deja cu un nivel de 9,70 metri rMB”, a explicat ieri primarul Gheorghe Chirciu, care a declarat că a luat legătura cu autorităţile competente în încercarea de a rezolva această problemă.

Şeful autorităţii locale a menţionat că situaţia s-ar rezolva dacă administratorul bălţii ar accepta să asigure scurgerea apelor, astfel încât nivelul apei din baltă să revină la nivelul maxim admis. „Culturile din zona bălţii sunt şi ele afectate, iar dacă nu se iau măsuri la timp, acestea vor fi compromise”, a mai mărturisit primarul Gheorghe Chirciu. „Nu pot să las lucrurile aşa. Mă voi deplasa şi la Prefectura Constanţa”, a declarat ieri şeful autorităţii locale. Nu este prima dată când autorităţile locale din Oltina se confruntă cu astfel de probleme. Primarul Gheorghe Chirciu a precizat că de ani buni trenează această problemă, iar potrivit lui soluţia ar fi ca administratorul, un investitor privat, să decolmateze balta.
Am luat legătura şi cu reprezentanţii ABADL pentru a afla punctul lor de vedere cu privire la situaţia existentă în comuna Oltina. Până la închiderea ediţiei nu am primit niciun răspuns. În momentul în care vom avea punctul lor de vedere, îl vom face public.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii