Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Info-Sud-Est Reacția proprietarilor Palatului Reginei Maria din Mamaia - vor anularea contractelor și spun că ”sunt preocupați de soarta monumentului”

ro

26 Jul, 2019 09:28 2141 Marime text
Alin Gabriel Ulrich, administratorul societății care a distrus Palatul Reginei Maria din Mamaia, ne-a trimis o scrisoare în care ne spune că proprietarii sunt ”preocupați de soarta clădirii” și că starea monumentului istoric ”nu le este indiferentă”.

Reprezentanții Light System ne-au mai transmis că în procesele aflate în instanță societatea a fost de acord cu anularea contractelor prin care au cumpărat terenul și clădirea și că, cel mai probabil, la finalul proceselor, imobilele vor fi repuse în situația inițială.
Administratorul societății subliniază, însă, că acest lucru nu reprezintă o garanție pentru protejarea palatului și a curții lui pentru că ”ele vor ajunge la Primăria Constanța și la SC Mamaia SA”.
 
Light System este societatea în proprietatea căreia, începând cu 2003, palatul a fost distrus sistematic, incendiat, ruinat și adus la un pas de prăbușire. În 2003, societatea a cumpărat ilegal monumentul de la SC Mamaia SA, cu 180.000 de euro, dintre care 90.000 era valoarea inventarului. În 2004 au cumpărat și curtea de 1,5 hectare pentru care Primăria Constanța le-a cerut doar 23 euro/mp.
În urma anchetelor Info Sud-Est, s-au sesizat DNA Constanța și Ministerul Culturii. Fostul primar Radu Mazăre a fost condamnat la 6 ani și jumătate în primă instanță pentru vânzarea subevaluată a terenului, iar proprietarii au fost chemați în judecată de minister pentru a restitui clădirea.
 

Citește mai departe pe: DOCUMENT Reacția proprietarilor Palatului Reginei Maria din Mamaia: vor anularea contractelor și spun că ”sunt preocupați de soarta monumentului”
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii